Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krupnik z grzybkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Buka" data-source="post: 89092" data-attributes="member: 67"><p>Proporcja na 2,5 - 3 litry zupy.</p><p>Kilka suszonych grzybkow umyć, namoczyć troszkę, ugotować, pokroić w paski, wywar zachować. </p><p>4 łyżki kaszy mazurskiej wsypać go garnka, dodać 1,5 litra wody i 1 łyżeczkę masła, gotowac ok. 20 minut. Po tym czasie wrzucic niegrubo pokrojone warzywa (1 marchew, pietruszka, ćwiartka selera, kawałek pora, jeden ziemniak, może być liść kapusty pekińskiej), dodać listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego i gotowac jeszcze 20 minut. Dołożyć grzybki i wywar, posolić, popieprzyć, dolać troche wody, jak wyjdzie za gęste zostawiając miejsce na szklanke śmietany 30% i sporą garść kopru. Zagotować. Jeść.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Buka, post: 89092, member: 67"] Proporcja na 2,5 - 3 litry zupy. Kilka suszonych grzybkow umyć, namoczyć troszkę, ugotować, pokroić w paski, wywar zachować. 4 łyżki kaszy mazurskiej wsypać go garnka, dodać 1,5 litra wody i 1 łyżeczkę masła, gotowac ok. 20 minut. Po tym czasie wrzucic niegrubo pokrojone warzywa (1 marchew, pietruszka, ćwiartka selera, kawałek pora, jeden ziemniak, może być liść kapusty pekińskiej), dodać listek laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego i gotowac jeszcze 20 minut. Dołożyć grzybki i wywar, posolić, popieprzyć, dolać troche wody, jak wyjdzie za gęste zostawiając miejsce na szklanke śmietany 30% i sporą garść kopru. Zagotować. Jeść. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krupnik z grzybkiem
Top
Bottom