- Lis 27, 2005
- 858
- 0
- 0
30 dag mięska (stosuję mieszankę podrobów z przewagą wątróbki + coś z mięskiem, np. skrzydełka, kuper indyczy)
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera (1/2 małego)
1 mała cebulka
1/2 czerwonej papryki
2-3 łyżki kaszy gryczanej (lub więcej)
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego /ewentualnie ketchupu/
przyprawą do zup
sól, pieprz
Z jarzyn (bez papryki) i mięska ugotowaść wywar. Pod koniec gotowania dodać kaszę gryczną, a po chwili pokrojoną w niezbyt długie paseczki czerwoną paprykę. Papryka musi być miękka, ale nie rozgotowana. Dodać koncentrat i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do zupy.

1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera (1/2 małego)
1 mała cebulka
1/2 czerwonej papryki
2-3 łyżki kaszy gryczanej (lub więcej)
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego /ewentualnie ketchupu/
przyprawą do zup
sól, pieprz
Z jarzyn (bez papryki) i mięska ugotowaść wywar. Pod koniec gotowania dodać kaszę gryczną, a po chwili pokrojoną w niezbyt długie paseczki czerwoną paprykę. Papryka musi być miękka, ale nie rozgotowana. Dodać koncentrat i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do zupy.