Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krupnik z kaszy gryczanej
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 1499687" data-attributes="member: 10341"><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p> </p><p>Zupa wydała mi się tak ciekawa i mało skomplikowana, że dzisiaj postanowiłam ją zrobić dla kogoś, a mój syn zobowiązał się ten garnek dowieść. Na usprawiedliwienie – przeziębienie i silny apetyt na kaszę gryczaną w formie płynnej.</p><p> </p><p><strong>Ilość porcji: 4</strong></p><p> </p><p><strong>Składniki</strong></p><p> <ul> <li data-xf-list-type="ul">podroby – 30 dag</li> <li data-xf-list-type="ul">marchewka – 1 szt</li> <li data-xf-list-type="ul">pietruszka – 1 szt</li> <li data-xf-list-type="ul">seler – 1/2 szt</li> <li data-xf-list-type="ul">cebulka czerwona – 1 mała szt</li> <li data-xf-list-type="ul">papryka – 1/2 strąka (brałam czerwoną)</li> <li data-xf-list-type="ul">kasza gryczana – 2 łyżki</li> <li data-xf-list-type="ul">grzyby suszone (brałam niewielką garść)</li> <li data-xf-list-type="ul">koncentrat pomidorowy – 1 łyżeczka</li> <li data-xf-list-type="ul">natka pietruszki</li> <li data-xf-list-type="ul">1 liść laurowy</li> <li data-xf-list-type="ul">przyprawa do zup (nie lubię, pominęłam)</li> <li data-xf-list-type="ul">sól</li> <li data-xf-list-type="ul">pieprz</li> <li data-xf-list-type="ul">woda – 6 szklanek</li> </ul><p> </p><p></p><p> Ugotować podroby (serduszka, żołądki, skrzydełka lub szyjki drobiowe) i suszone grzyby.</p><p> Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, pokrojone drobno grzyby, sól, pieprz, przyprawę do zup.</p><p> Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone, wcześniej ugotowane podroby. Zupę posypać natką pietruszki</p><p></p><p> </p><p></p><p> <a href="http://bialczynski.wordpress.com/tag/krupnik-z-kaszy-gryczanej" target="_blank">Po resztę prosimy tutaj</a></p><p></p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 1499687, member: 10341"] [B] [/B] Zupa wydała mi się tak ciekawa i mało skomplikowana, że dzisiaj postanowiłam ją zrobić dla kogoś, a mój syn zobowiązał się ten garnek dowieść. Na usprawiedliwienie – przeziębienie i silny apetyt na kaszę gryczaną w formie płynnej. [B]Ilość porcji: 4[/B] [B]Składniki[/B] [LIST][*]podroby – 30 dag [*]marchewka – 1 szt [*]pietruszka – 1 szt [*]seler – 1/2 szt [*]cebulka czerwona – 1 mała szt [*]papryka – 1/2 strąka (brałam czerwoną) [*]kasza gryczana – 2 łyżki [*]grzyby suszone (brałam niewielką garść) [*]koncentrat pomidorowy – 1 łyżeczka [*]natka pietruszki [*]1 liść laurowy [*]przyprawa do zup (nie lubię, pominęłam) [*]sól [*]pieprz [*]woda – 6 szklanek [/LIST] Ugotować podroby (serduszka, żołądki, skrzydełka lub szyjki drobiowe) i suszone grzyby. Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, pokrojone drobno grzyby, sól, pieprz, przyprawę do zup. Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone, wcześniej ugotowane podroby. Zupę posypać natką pietruszki [URL="http://bialczynski.wordpress.com/tag/krupnik-z-kaszy-gryczanej"]Po resztę prosimy tutaj[/URL] [B] [/B] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krupnik z kaszy gryczanej
Top
Bottom