Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krupnik z żeberkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Bahus" data-source="post: 23739" data-attributes="member: 49"><p><strong>Krupnik z żeberkami</strong></p><p></p><p>400 g żeberek</p><p>włoszczyzna </p><p>2 ziemniaki</p><p>50 g kaszy perłowej</p><p>1/2 szklanki śmietany</p><p>sól, pieprz</p><p>natka do dekoracji</p><p></p><p>Żeberka umyć. pokroić na kawałki. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, marchewki i pietruszkę pokroić w talarki, seler i por przekroić na połówki. Ziemniaki obrać. umyć, pokroić w kostkę. Kaszę przepłukać na gęstym sicie. Do rondla wlać 1,5 l wody, wrzucić żeberka i kaszę, gotować przez 45 min na małym ogniu, dodać włoszczyznę, gotować, aż jarzyny będą miękkie, posolić do smaku. Wyjąć seler i por, przetrzeć przez sito, mus włożyć do krupniku. Zupę zaprawić śmietaną, oprószyć pieprzem, ozdobić natką.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Bahus, post: 23739, member: 49"] [B]Krupnik z żeberkami[/B] 400 g żeberek włoszczyzna 2 ziemniaki 50 g kaszy perłowej 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz natka do dekoracji Żeberka umyć. pokroić na kawałki. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, marchewki i pietruszkę pokroić w talarki, seler i por przekroić na połówki. Ziemniaki obrać. umyć, pokroić w kostkę. Kaszę przepłukać na gęstym sicie. Do rondla wlać 1,5 l wody, wrzucić żeberka i kaszę, gotować przez 45 min na małym ogniu, dodać włoszczyznę, gotować, aż jarzyny będą miękkie, posolić do smaku. Wyjąć seler i por, przetrzeć przez sito, mus włożyć do krupniku. Zupę zaprawić śmietaną, oprószyć pieprzem, ozdobić natką. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Krupnik z żeberkami
Top
Bottom