Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Krupnik*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="pantera" data-source="post: 668158" data-attributes="member: 7829"><p><span style="color: #8B0000"><em><strong> KRUPNIK</strong></em></span></p><p></p><p>1 szkl spirytusu</p><p>1 szkl miodu</p><p>1.5 szkl wody</p><p></p><p>Wode podzielic na dwie czesci.Do jednej dodac miod i zagotowac.Zebrac szum ,ostudzic i ponownie zagotowac.Ostudzic.</p><p></p><p>Do drugiej czesci wody wrzucic przyprawy: 8 gozdzikow,8 jalowca,5 ziela angielskiego,1/2 laski wanilii(ew cukier waniliowy) oraz przyprawy sypkie po pol lyzeczki :mielonego imbiru,cynamonu i galki muszkatolowej.Gotowac na wolnym ogniu ok 20 minut.Ostudzic i przecedzic.</p><p></p><p>Polaczyc wywar z woda i miodem.Zagotowac i ostudzic.Dodac spirytus,zlac do butelek i odstawic aby sie przegryzlo.Bywalo ze serwowalam juz nastepnego dnia.Meska czesc biesiadujacego towarzystwa zawsze byla zachwycona,bo to mooocne jest i pyszne!</p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Taka mala uwaga,przyprawy sypkie gotuje w woreczku po herbacie.</span></p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]22759[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="pantera, post: 668158, member: 7829"] [COLOR=#8B0000][I][B] KRUPNIK[/B][/I][/COLOR] 1 szkl spirytusu 1 szkl miodu 1.5 szkl wody Wode podzielic na dwie czesci.Do jednej dodac miod i zagotowac.Zebrac szum ,ostudzic i ponownie zagotowac.Ostudzic. Do drugiej czesci wody wrzucic przyprawy: 8 gozdzikow,8 jalowca,5 ziela angielskiego,1/2 laski wanilii(ew cukier waniliowy) oraz przyprawy sypkie po pol lyzeczki :mielonego imbiru,cynamonu i galki muszkatolowej.Gotowac na wolnym ogniu ok 20 minut.Ostudzic i przecedzic. Polaczyc wywar z woda i miodem.Zagotowac i ostudzic.Dodac spirytus,zlac do butelek i odstawic aby sie przegryzlo.Bywalo ze serwowalam juz nastepnego dnia.Meska czesc biesiadujacego towarzystwa zawsze byla zachwycona,bo to mooocne jest i pyszne! [SIZE=8]Taka mala uwaga,przyprawy sypkie gotuje w woreczku po herbacie.[/SIZE] [ATTACH=full]22759[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Wysoko- i niskoprocentowe
Krupnik*
Top
Bottom