składniki:
wywar z mięsa ze dwa litry,
włoszczyzna,
kasza,
sól,
pieprz,
bazylia,
maggi,
mięso
sposób przygotowania:
wywar rozcieńczyc wodą, wkroic jarzyny: marchew, pietruszke, ziemniaki, w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyc, dosolić, domaggować, dodac nieco bazyli, pietruszkę posiekaną i gotować dośc często mieszając żeby się nie przypaliła.
dodatkowe informacje
podaje ze śmietaną ewentualnie jeszcze z pajda chleba
jeśli z podrobami drobiowymi - serca lub żołądki to zamiast mięsa dodaje umyte porzadnie oczyszczone ww i gotuje z nimi do miękkości
wywar z mięsa ze dwa litry,
włoszczyzna,
kasza,
sól,
pieprz,
bazylia,
maggi,
mięso
sposób przygotowania:
wywar rozcieńczyc wodą, wkroic jarzyny: marchew, pietruszke, ziemniaki, w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyc, dosolić, domaggować, dodac nieco bazyli, pietruszkę posiekaną i gotować dośc często mieszając żeby się nie przypaliła.
dodatkowe informacje
podaje ze śmietaną ewentualnie jeszcze z pajda chleba
jeśli z podrobami drobiowymi - serca lub żołądki to zamiast mięsa dodaje umyte porzadnie oczyszczone ww i gotuje z nimi do miękkości