krupnik

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
składniki:
wywar z mięsa ze dwa litry,
włoszczyzna,
kasza,
sól,
pieprz,
bazylia,
maggi,
mięso

sposób przygotowania:
wywar rozcieńczyc wodą, wkroic jarzyny: marchew, pietruszke, ziemniaki, w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyc, dosolić, domaggować, dodac nieco bazyli, pietruszkę posiekaną i gotować dośc często mieszając żeby się nie przypaliła.

dodatkowe informacje
podaje ze śmietaną ewentualnie jeszcze z pajda chleba

jeśli z podrobami drobiowymi - serca lub żołądki to zamiast mięsa dodaje umyte porzadnie oczyszczone ww i gotuje z nimi do miękkości
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy