Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
krupnik
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 14630" data-attributes="member: 73"><p>składniki:</p><p>wywar z mięsa ze dwa litry,</p><p>włoszczyzna,</p><p>kasza,</p><p>sól, </p><p>pieprz, </p><p>bazylia,</p><p>maggi,</p><p>mięso</p><p></p><p>sposób przygotowania:</p><p>wywar rozcieńczyc wodą, wkroic jarzyny: marchew, pietruszke, ziemniaki, w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyc, dosolić, domaggować, dodac nieco bazyli, pietruszkę posiekaną i gotować dośc często mieszając żeby się nie przypaliła.</p><p></p><p>dodatkowe informacje</p><p>podaje ze śmietaną ewentualnie jeszcze z pajda chleba</p><p></p><p>jeśli z podrobami drobiowymi - serca lub żołądki to zamiast mięsa dodaje umyte porzadnie oczyszczone ww i gotuje z nimi do miękkości</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 14630, member: 73"] składniki: wywar z mięsa ze dwa litry, włoszczyzna, kasza, sól, pieprz, bazylia, maggi, mięso sposób przygotowania: wywar rozcieńczyc wodą, wkroic jarzyny: marchew, pietruszke, ziemniaki, w kostkę dość drobną , dodać kawałek kapusty, cebule w całości (obrana), i kaszę-ok. kubka kaszy na średni garnek , dodać mięso pokrojone w pasma-nie za dużo tak żeby było widoczne i wyczuwalne ale bez przesady, dopieprzyc, dosolić, domaggować, dodac nieco bazyli, pietruszkę posiekaną i gotować dośc często mieszając żeby się nie przypaliła. dodatkowe informacje podaje ze śmietaną ewentualnie jeszcze z pajda chleba jeśli z podrobami drobiowymi - serca lub żołądki to zamiast mięsa dodaje umyte porzadnie oczyszczone ww i gotuje z nimi do miękkości [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
krupnik
Top
Bottom