- Maj 17, 2008
- 908
- 0
- 0
Tak mi się spodobał tydzień skandynawski, że eksploruję dalej
Tym razem coś z wykopem - zrobiony na podstawie przepisu stąd - Kryddig äppeldryck. Idealny na chłodne wieczory
2 łyżki cukru (trzcinowego)
3dl wody
1dl zagęszczeonego soku jabłkowego (ja zamiast wody i soku wzięłam 4dl soku z kartonu)
kawałek kory cynamonu
1 gwiazda anyżu
łyżeczka zmielonego kardamonu
łyżeczka imbiru (świeżego lub suszonego)
120ml rumu
Wrzucić wszystko do rondla, podgrzać, parzyć przez 10 min (ja rum dodałam na końcu coby nie straciło na mocy
)


2 łyżki cukru (trzcinowego)
3dl wody
1dl zagęszczeonego soku jabłkowego (ja zamiast wody i soku wzięłam 4dl soku z kartonu)
kawałek kory cynamonu
1 gwiazda anyżu
łyżeczka zmielonego kardamonu
łyżeczka imbiru (świeżego lub suszonego)
120ml rumu
Wrzucić wszystko do rondla, podgrzać, parzyć przez 10 min (ja rum dodałam na końcu coby nie straciło na mocy

Ostatnią edycję dokonał moderator: