Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Krysztalek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 1061729" data-attributes="member: 28"><p>Po raz pierwszy jadlam to ciasto na tzw baby shower i strasznie mi oo posmakowalo. Nie jest wysokie, niby banalne ale wg mnie smakuje naprawde smakowicie. </p><p></p><p>pieczemy ciemny biszkopt ( ja robie z przepisu hichotki) ktory przekrawamy na pol, nasaczamy i przekladamy masa smietanowo-galaretkowa. </p><p></p><p>masa:</p><p>&#189; l śmietany 36%</p><p>&#190; szklanki cukru pudru</p><p>4 łyżeczki żelatyny</p><p>&#189; szklanki mleka</p><p>3 różnokolorowe galaretki </p><p></p><p>Trzy różnokolorowe galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych szklankach gorącej wody i przelać na talerze (wody dać mniej niż zaleca przepis na opakowaniu). Po zastygnięciu galaretki pokroić w zgrabne kwadraciki. </p><p></p><p>Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier i mleko z żelatyną. Mieszać, aż zacznie tężeć. Delikatnie wmieszać kostki galaretki. Przelozyc biszkopt masa i wstawić do lodówki. </p><p></p><p>Masa wg, przepisu Ewy Wachowicz</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 1061729, member: 28"] Po raz pierwszy jadlam to ciasto na tzw baby shower i strasznie mi oo posmakowalo. Nie jest wysokie, niby banalne ale wg mnie smakuje naprawde smakowicie. pieczemy ciemny biszkopt ( ja robie z przepisu hichotki) ktory przekrawamy na pol, nasaczamy i przekladamy masa smietanowo-galaretkowa. masa: ½ l śmietany 36% ¾ szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny ½ szklanki mleka 3 różnokolorowe galaretki Trzy różnokolorowe galaretki rozpuścić w trzech oddzielnych szklankach gorącej wody i przelać na talerze (wody dać mniej niż zaleca przepis na opakowaniu). Po zastygnięciu galaretki pokroić w zgrabne kwadraciki. Żelatynę rozpuścić w letnim mleku. Śmietanę ubić, dodać cukier i mleko z żelatyną. Mieszać, aż zacznie tężeć. Delikatnie wmieszać kostki galaretki. Przelozyc biszkopt masa i wstawić do lodówki. Masa wg, przepisu Ewy Wachowicz [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Krysztalek
Bottom