Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
kuchnia prowansalska - ratatuja (ratatouille)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 139539" data-attributes="member: 59"><p>1,5 kg kurzetek (mlode cukinie wielkosci wiekszego ogorka gruntowego)</p><p>3 papryki zielone lub kolorowe</p><p>3 cebule</p><p>puszka pomidorow (duza tu 798ml jest satndard) ok 700ml. </p><p>zabek czosnku</p><p>1/3 szkl. oliwy (najlepiej virgin)</p><p>lisc laurowy</p><p>2 lyzeczki tymianku</p><p>3 lyzeczki bazylii</p><p>pieprz i sol do smaku</p><p></p><p>Do mocno rozgrzanej oliwy wrzuc cebule. Na malym ogniu podsmaz na zloto, dodaj pokrojony zabek czosnku. Za 2-3 min papryke pokrojona w grubsze polplasterki. Dalej cukinia pokrojona w grube poltalarki czy cwiartki. Poddusic ok. 10 min, dodac pomidory, ziola, sol i pieprz. </p><p>Gotowe</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 139539, member: 59"] 1,5 kg kurzetek (mlode cukinie wielkosci wiekszego ogorka gruntowego) 3 papryki zielone lub kolorowe 3 cebule puszka pomidorow (duza tu 798ml jest satndard) ok 700ml. zabek czosnku 1/3 szkl. oliwy (najlepiej virgin) lisc laurowy 2 lyzeczki tymianku 3 lyzeczki bazylii pieprz i sol do smaku Do mocno rozgrzanej oliwy wrzuc cebule. Na malym ogniu podsmaz na zloto, dodaj pokrojony zabek czosnku. Za 2-3 min papryke pokrojona w grubsze polplasterki. Dalej cukinia pokrojona w grube poltalarki czy cwiartki. Poddusic ok. 10 min, dodac pomidory, ziola, sol i pieprz. Gotowe [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia bałkańska i śródziemnomorska
kuchnia prowansalska - ratatuja (ratatouille)
Top
Bottom