Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kudłacze
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lena7900" data-source="post: 1182129" data-attributes="member: 21647"><p></p><p>2 szklanki mąki</p><p></p><p>1 szklanka cukru pudru</p><p></p><p>5 dag margaryny</p><p></p><p>1 jajo</p><p></p><p>1/2 szklanki mleka</p><p></p><p>2 łyżki miodu</p><p></p><p>łyżka proszku do pieczenia</p><p> </p><p> </p><p></p><p></p><p>3/4 szklanki mleka</p><p></p><p>20 dag margaryny</p><p></p><p>2 łyżki kakao</p><p></p><p>1 szklanka cukru</p><p></p><p> 2 opakowania wiórków kokosowych</p><p> </p><p></p><p></p><p></p><p>1.</p><p>Margarynę rozetrzeć razem z cukrem stopniowo dodając jajo, miód, mleko ,oraz mąkę wymieszaną z poszkiem do pieczenia.</p><p> </p><p>2.</p><p>Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem i piec w 175 stopniach około 30 min.</p><p> </p><p>3.</p><p>Po ostygnięciu ciasta pokroić w kostkę.</p><p> </p><p>Polewa:</p><p> </p><p>1.</p><p>Mleko, margaryne i cukier rozpuścić w garnku, dodać kakao i gotować przez 5 -8 minut.</p><p> </p><p>2.</p><p>Potem stawiamy polewę na najmniejszy gaz i za pomocą patyczków do szaszłyków maczamy ciasto w polewie ,a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lena7900, post: 1182129, member: 21647"] 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 5 dag margaryny 1 jajo 1/2 szklanki mleka 2 łyżki miodu łyżka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleka 20 dag margaryny 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 opakowania wiórków kokosowych 1. Margarynę rozetrzeć razem z cukrem stopniowo dodając jajo, miód, mleko ,oraz mąkę wymieszaną z poszkiem do pieczenia. 2. Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem i piec w 175 stopniach około 30 min. 3. Po ostygnięciu ciasta pokroić w kostkę. Polewa: 1. Mleko, margaryne i cukier rozpuścić w garnku, dodać kakao i gotować przez 5 -8 minut. 2. Potem stawiamy polewę na najmniejszy gaz i za pomocą patyczków do szaszłyków maczamy ciasto w polewie ,a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kudłacze
Top
Bottom