Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Kugel ryżowy z rodzynkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 778464" data-attributes="member: 2721"><p><strong><span style="font-size: 26px"><span style="color: #8b0000"><em>Kugel ryżowy z rodzynkami</em></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 26px"><span style="color: #8b0000"><em></em></span></span></strong></p><p><em>Jedna z moich propozycji na Festiwal Kuchni Żydowskiej. Przepis pochodzi ze strony </em><a href="http://www.geocities.com/Athens/Stage/9921/pl/potrawy.htm" target="_blank"><em>http://www.geocities.com/Athens/Stage/9921/pl/potrawy.htm</em></a><em> . Nieznacznie go zmieniłam, a od siebie dodałam jabłka z cynamonem. Jest to przepis, do którego chętnie wrócę.</em></p><p><em></em></p><p>[ATTACH=full]35298[/ATTACH]</p><p></p><p>(porcja na 2 osoby)</p><p></p><p>1/4 kg ryżu</p><p>2 łyżki cukru</p><p>1/2 szkl. rodzynek</p><p>2 jajka</p><p>2 łyżki gęstej śmietany</p><p></p><p>Ryż ugotować. Trochę przestudzić.</p><p>Wynieszać z żółtkami, cukrem, rodzynkami i śmietaną.</p><p>Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie lecz dokładnie wymieszać z ryżem.</p><p></p><p>Ryż przełożyć do foremek żaroodpornych, zapiekać ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. do zrumienienia wierzchu.</p><p></p><p>W międzyczasie można przygotować <strong><span style="color: #8b0000">jabłka z cynamonem:</span></strong></p><p><strong><span style="color: #8b0000"></span></strong></p><p>Duże jabłko pokroić w kostkę, prażyć w niedużej ilości wody, z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu, aż będzie miękkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 778464, member: 2721"] [B][SIZE=12][COLOR=#8b0000][I]Kugel ryżowy z rodzynkami [/I][/COLOR][/SIZE][/B] [I]Jedna z moich propozycji na Festiwal Kuchni Żydowskiej. Przepis pochodzi ze strony [/I][URL="http://www.geocities.com/Athens/Stage/9921/pl/potrawy.htm"][I]http://www.geocities.com/Athens/Stage/9921/pl/potrawy.htm[/I][/URL][I] . Nieznacznie go zmieniłam, a od siebie dodałam jabłka z cynamonem. Jest to przepis, do którego chętnie wrócę. [/I] [ATTACH=full]35298[/ATTACH] (porcja na 2 osoby) 1/4 kg ryżu 2 łyżki cukru 1/2 szkl. rodzynek 2 jajka 2 łyżki gęstej śmietany Ryż ugotować. Trochę przestudzić. Wynieszać z żółtkami, cukrem, rodzynkami i śmietaną. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatnie lecz dokładnie wymieszać z ryżem. Ryż przełożyć do foremek żaroodpornych, zapiekać ok 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. do zrumienienia wierzchu. W międzyczasie można przygotować [B][COLOR=#8b0000]jabłka z cynamonem: [/COLOR][/B] Duże jabłko pokroić w kostkę, prażyć w niedużej ilości wody, z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu, aż będzie miękkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Zapiekanki
Kugel ryżowy z rodzynkami
Top
Bottom