- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kukurydza z grilla
4 kolby kukurydzy
50 g masła
sól
1.Kukurydzę delikatnie gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
2.Troszeczkę chłodzimy (tak by móc trzymać kukurydzę w dłoniach) i smarujemy masłem i solimy solą morską.
3.Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony (kukurydza posiada cztery strony)
Ps. Kukurydza kukurydzy jest nie równa i tutaj wynika problem jej twardości. Ja osobiście zastosowałem tutaj kukurydzę ze sklepu (bardzo miękką i do tego słodką) . Od czasu do czasu jestem właścicielem kukurydzy takiej prosto z pola. Należy ją znacznie dłużej gotować. Zerwane we wrześniu niestety nie nadają się do konsumpcji
Ps2. Kukurydzę można przyrządzić w piekarniku , a prawdziwym rarytasem stają się pieczona nad ogniskiem.

4 kolby kukurydzy
50 g masła
sól
1.Kukurydzę delikatnie gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
2.Troszeczkę chłodzimy (tak by móc trzymać kukurydzę w dłoniach) i smarujemy masłem i solimy solą morską.
3.Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony (kukurydza posiada cztery strony)
Ps. Kukurydza kukurydzy jest nie równa i tutaj wynika problem jej twardości. Ja osobiście zastosowałem tutaj kukurydzę ze sklepu (bardzo miękką i do tego słodką) . Od czasu do czasu jestem właścicielem kukurydzy takiej prosto z pola. Należy ją znacznie dłużej gotować. Zerwane we wrześniu niestety nie nadają się do konsumpcji
Ps2. Kukurydzę można przyrządzić w piekarniku , a prawdziwym rarytasem stają się pieczona nad ogniskiem.