Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kukurydza z grilla
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1331660" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kukurydza z grilla</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]76053[/ATTACH]</p><p></p><p>4 kolby kukurydzy</p><p>50 g masła</p><p>sól</p><p></p><p>1.Kukurydzę delikatnie gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.</p><p>2.Troszeczkę chłodzimy (tak by móc trzymać kukurydzę w dłoniach) i smarujemy masłem i solimy solą morską.</p><p>3.Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony (kukurydza posiada cztery strony)</p><p></p><p>Ps. Kukurydza kukurydzy jest nie równa i tutaj wynika problem jej twardości. Ja osobiście zastosowałem tutaj kukurydzę ze sklepu (bardzo miękką i do tego słodką) . Od czasu do czasu jestem właścicielem kukurydzy takiej prosto z pola. Należy ją znacznie dłużej gotować. Zerwane we wrześniu niestety nie nadają się do konsumpcji</p><p>Ps2. Kukurydzę można przyrządzić w piekarniku , a prawdziwym rarytasem stają się pieczona nad ogniskiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1331660, member: 140"] [SIZE=14][B]Kukurydza z grilla[/B][/SIZE] [ATTACH=full]76053[/ATTACH] 4 kolby kukurydzy 50 g masła sól 1.Kukurydzę delikatnie gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. 2.Troszeczkę chłodzimy (tak by móc trzymać kukurydzę w dłoniach) i smarujemy masłem i solimy solą morską. 3.Grillujemy 3-4 minuty z każdej strony (kukurydza posiada cztery strony) Ps. Kukurydza kukurydzy jest nie równa i tutaj wynika problem jej twardości. Ja osobiście zastosowałem tutaj kukurydzę ze sklepu (bardzo miękką i do tego słodką) . Od czasu do czasu jestem właścicielem kukurydzy takiej prosto z pola. Należy ją znacznie dłużej gotować. Zerwane we wrześniu niestety nie nadają się do konsumpcji Ps2. Kukurydzę można przyrządzić w piekarniku , a prawdziwym rarytasem stają się pieczona nad ogniskiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Kukurydza z grilla
Bottom