- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Kukurydza z rusztu w pomidorach
2 kukurydze
75 g masła
75 g przecieru pomidorowego
Sól
1 łyżeczka cukru.
1. Kukurydzę kroimy na trzy części i gotujemy w osolonej z dodatkiem cukru wodzie przez ok 20 minut. Osączamy i studzimy.
2. Masło mieszamy z przecierem pomidorowym i nacieramy nim kolby kukurydzy, które następnie owijamy folią aluminiową i na tacce aluminiowej grillujemy przez 30 minut.
Ps 1. Podczas grillowania wskazane jest ruszt przykryć przykrywką.
Ps 2. Przepis znajdował się na opakowaniu zakupionej kukurydzy.

2 kukurydze
75 g masła
75 g przecieru pomidorowego
Sól
1 łyżeczka cukru.
1. Kukurydzę kroimy na trzy części i gotujemy w osolonej z dodatkiem cukru wodzie przez ok 20 minut. Osączamy i studzimy.
2. Masło mieszamy z przecierem pomidorowym i nacieramy nim kolby kukurydzy, które następnie owijamy folią aluminiową i na tacce aluminiowej grillujemy przez 30 minut.
Ps 1. Podczas grillowania wskazane jest ruszt przykryć przykrywką.
Ps 2. Przepis znajdował się na opakowaniu zakupionej kukurydzy.