Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kukurydziana zupa z pikantną nutą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Shinju" data-source="post: 1018039" data-attributes="member: 2755"><p>3/4 litra bulionu warzywnego</p><p>1 puszka kukurydzy konserwowej</p><p>2 małe ostre papryczki lub 1 duża</p><p>1 cebula</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy)</p><p>2 łyżki oliwy z oliwek</p><p></p><p></p><p>Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, po czym wrzucamy na nią posiekaną drobno cebulę, czosnek i pokrojone w cienkie plasterki papryczki (po usunięciu pestek). Na małym ogniu podsmażamy przez około 10 minut, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Następnie wrzucamy na patelnię odsączoną kukurydzę i mieszamy z cebulą. Kukurydzę podsmażamy przez około 2 minuty. Na ogień wstawiamy garnek z bulionem do zagotowania. Do gotującego się bulionu przekładamy całą zawartość patelni. Na malutkim ogniu gotujemy pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy garnek z kuchenki i dokładnie miksujemy całość na gładką zupę-krem.</p><p></p><p>Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami lub z nachosami.</p><p></p><p>[ATTACH=full]55836[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Shinju, post: 1018039, member: 2755"] 3/4 litra bulionu warzywnego 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 małe ostre papryczki lub 1 duża 1 cebula 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) 2 łyżki oliwy z oliwek Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, po czym wrzucamy na nią posiekaną drobno cebulę, czosnek i pokrojone w cienkie plasterki papryczki (po usunięciu pestek). Na małym ogniu podsmażamy przez około 10 minut, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Następnie wrzucamy na patelnię odsączoną kukurydzę i mieszamy z cebulą. Kukurydzę podsmażamy przez około 2 minuty. Na ogień wstawiamy garnek z bulionem do zagotowania. Do gotującego się bulionu przekładamy całą zawartość patelni. Na malutkim ogniu gotujemy pod przykryciem przez 20 minut. Po tym czasie zdejmujemy garnek z kuchenki i dokładnie miksujemy całość na gładką zupę-krem. Zupę podajemy z groszkiem ptysiowym, grzankami lub z nachosami. [ATTACH=full]55836[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kukurydziana zupa z pikantną nutą
Top
Bottom