Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kulajda koprowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 1248891" data-attributes="member: 421"><p><span style="font-size: 26px"><strong><span style="color: #556B2F">Kulajda koprowa</span></strong></span></p><p> z przepisu <a href="http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=820" target="_blank">http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=820</a></p><p>[ATTACH=full]70590[/ATTACH]</p><p></p><p>100 g suszonych grzybów (w innych przepisach jest 2-3 garści)</p><p>1 cebula</p><p>2 l wody</p><p>olej</p><p>4-5 ziemniaki</p><p>kminek</p><p>3 łyżki kopru</p><p>200 ml śmietany</p><p>3 łyżki mąki</p><p>ziele angielskie</p><p>sól, pieprz, ocet.</p><p></p><p>Cebulę pokroić drobno i zeszklić w garnku, następnie zalać 2 l wody. Do garnka wrzucamy grzyby,obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka z cebulą i gotujemy.</p><p></p><p>Dodajemy ,sól i kminek według uznania. Mieszamy śmietanę z mąką i zagęszczamy zupę. Koper drobno siekamy i dodajemy razem z zielem angielskim.</p><p></p><p>Dalej gotujemy aż ziemniaki zmiękną.</p><p></p><p>Zupę doprawiamy do smaku octem, solą i ewentualnie pieprzem.</p><p></p><p>Można podawać również z jajkiem na twardo.</p><p></p><p>Ja zamiast octu,dałam 4 łyżki zalewy od ogórków konserwowych</p><p></p><p>================================================================================</p><p>=</p><p><strong>Grzyby</strong>- W oryginalnym przepisie było 100 g,teraz widzę że jest zmienione na 2-3 garści.Myślę że to 100 g dotyczy świeżych grzybów.</p><p>Ja zawsze daję suszone grzyby,taką dużą garść,chodzi o to,aby nie przytłumić smaku kopru.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 1248891, member: 421"] [SIZE=14][B][COLOR=#556B2F]Kulajda koprowa[/COLOR][/B][/SIZE] z przepisu [URL="http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=820"]http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=820[/URL] [ATTACH=full]70590[/ATTACH] 100 g suszonych grzybów (w innych przepisach jest 2-3 garści) 1 cebula 2 l wody olej 4-5 ziemniaki kminek 3 łyżki kopru 200 ml śmietany 3 łyżki mąki ziele angielskie sól, pieprz, ocet. Cebulę pokroić drobno i zeszklić w garnku, następnie zalać 2 l wody. Do garnka wrzucamy grzyby,obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę, dodajemy do garnka z cebulą i gotujemy. Dodajemy ,sól i kminek według uznania. Mieszamy śmietanę z mąką i zagęszczamy zupę. Koper drobno siekamy i dodajemy razem z zielem angielskim. Dalej gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Zupę doprawiamy do smaku octem, solą i ewentualnie pieprzem. Można podawać również z jajkiem na twardo. Ja zamiast octu,dałam 4 łyżki zalewy od ogórków konserwowych ================================================================================ = [B]Grzyby[/B]- W oryginalnym przepisie było 100 g,teraz widzę że jest zmienione na 2-3 garści.Myślę że to 100 g dotyczy świeżych grzybów. Ja zawsze daję suszone grzyby,taką dużą garść,chodzi o to,aby nie przytłumić smaku kopru. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Płynąco
Zupy
Kulajda koprowa
Top
Bottom