Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kule śniegowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lena7900" data-source="post: 1189146" data-attributes="member: 21647"><p>1 1/2 szkl mąki</p><p></p><p>1 szkl wody</p><p></p><p> 13 dkg margaryny</p><p></p><p>5-6 jaj</p><p></p><p> tłuszcz do smażenia</p><p></p><p>cukier puder do posypania</p><p></p><p>Wodę z margaryną zagotować,do gotującej masy dodać make i dobrze wymieszać.stale mieszając prażyć na ogniu aż masa będzie szklista i będzie odstawać od garnka.zdjąć z ognia i do gorącej masy wbijać po jajku stale miksując po wybićiu ostatniego jaja ucierać jeszcze 10 minut</p><p></p><p>do gorącego oleju wkladać kulk ciasta formowane w dłoniach,lub nabierać łyżką i zsuwać je drugą na gorący tłuszcz.Smażyć na złoto z obu stron,osączyć i posypać pudrem.</p><p></p><p>Nie wkładać zbyt wiele kulek na raz bo ciasto rośnie na różne strony ,i robią się mu takie jak by guzy,a po za tym jest bardzo smaczne .</p><p>Wiem że nie sezon ale może ktoś się skusi ,u mnie obowiązkowo robione w tłusty czwartek.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lena7900, post: 1189146, member: 21647"] 1 1/2 szkl mąki 1 szkl wody 13 dkg margaryny 5-6 jaj tłuszcz do smażenia cukier puder do posypania Wodę z margaryną zagotować,do gotującej masy dodać make i dobrze wymieszać.stale mieszając prażyć na ogniu aż masa będzie szklista i będzie odstawać od garnka.zdjąć z ognia i do gorącej masy wbijać po jajku stale miksując po wybićiu ostatniego jaja ucierać jeszcze 10 minut do gorącego oleju wkladać kulk ciasta formowane w dłoniach,lub nabierać łyżką i zsuwać je drugą na gorący tłuszcz.Smażyć na złoto z obu stron,osączyć i posypać pudrem. Nie wkładać zbyt wiele kulek na raz bo ciasto rośnie na różne strony ,i robią się mu takie jak by guzy,a po za tym jest bardzo smaczne . Wiem że nie sezon ale może ktoś się skusi ,u mnie obowiązkowo robione w tłusty czwartek. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kule śniegowe
Top
Bottom