Kulebiak z łososiem

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
1
0
Kulebiak z łososiem

Kulebiak_z__ososiem.JPG

1 szklanka mleka
500 g świeżego łososia
125 g pieczarek
1 cebula
70g ugotowanego ryżu
natka pietruszki
płat ciasta francuskiego
1 jajko
sól i pieprz do smaku
3 łyżki oliwy

1.Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki w półplasterki. Cebulę i pieczarki delikatnie podsmażamy i wykładamy na talerz. Dodajemy ugotowany ryż i posiekaną natkę pietruszki.
2.W zagotowanym mleku przez 5 minut na wolnym ogniu gotujemy łososie. Następnie wyjmujemy i widelcem oddzielamy mięso od skóry. Łososia dodajemy do ryżu. Solimy i pieprzymy.
3.Ciasto francuskie dzielimy na dwie części. Jedną o szerokości 11cm a drugą o 14 cm. Cieńszy płat ciasta nakłuwamy widelcem, następnie nakładamy farsz zostawiając 1,5cm wolnego miejsca od brzegu. Brzegi smarujemy jajkiem , bierzemy większy blat i przykrywamy nim ten z farszem. Brzegi dociskamy widelcem, a całość smarujemy jajkiem
4.Pieczemy w temp 200 stopni z termoobiegiem przez 30 minut.

Przepis pochodzi z http://kuchnialidla.pl/#/pascal,94.html
 

Załączniki

  • Kulebiak_z__ososiem.JPG
    Kulebiak_z__ososiem.JPG
    302.7 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy