Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kulebiak z łososiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1396683" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kulebiak z łososiem</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]80230[/ATTACH]</p><p></p><p>1 szklanka mleka</p><p>500 g świeżego łososia</p><p>125 g pieczarek</p><p>1 cebula</p><p>70g ugotowanego ryżu</p><p>natka pietruszki</p><p>płat ciasta francuskiego</p><p>1 jajko</p><p>sól i pieprz do smaku</p><p>3 łyżki oliwy</p><p></p><p>1.Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki w półplasterki. Cebulę i pieczarki delikatnie podsmażamy i wykładamy na talerz. Dodajemy ugotowany ryż i posiekaną natkę pietruszki.</p><p>2.W zagotowanym mleku przez 5 minut na wolnym ogniu gotujemy łososie. Następnie wyjmujemy i widelcem oddzielamy mięso od skóry. Łososia dodajemy do ryżu. Solimy i pieprzymy.</p><p>3.Ciasto francuskie dzielimy na dwie części. Jedną o szerokości 11cm a drugą o 14 cm. Cieńszy płat ciasta nakłuwamy widelcem, następnie nakładamy farsz zostawiając 1,5cm wolnego miejsca od brzegu. Brzegi smarujemy jajkiem , bierzemy większy blat i przykrywamy nim ten z farszem. Brzegi dociskamy widelcem, a całość smarujemy jajkiem</p><p>4.Pieczemy w temp 200 stopni z termoobiegiem przez 30 minut.</p><p></p><p>Przepis pochodzi z <a href="http://kuchnialidla.pl/#/pascal,94.html" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/#/pascal,94.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1396683, member: 140"] [SIZE=14][B]Kulebiak z łososiem[/B][/SIZE] [ATTACH=full]80230[/ATTACH] 1 szklanka mleka 500 g świeżego łososia 125 g pieczarek 1 cebula 70g ugotowanego ryżu natka pietruszki płat ciasta francuskiego 1 jajko sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy 1.Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki w półplasterki. Cebulę i pieczarki delikatnie podsmażamy i wykładamy na talerz. Dodajemy ugotowany ryż i posiekaną natkę pietruszki. 2.W zagotowanym mleku przez 5 minut na wolnym ogniu gotujemy łososie. Następnie wyjmujemy i widelcem oddzielamy mięso od skóry. Łososia dodajemy do ryżu. Solimy i pieprzymy. 3.Ciasto francuskie dzielimy na dwie części. Jedną o szerokości 11cm a drugą o 14 cm. Cieńszy płat ciasta nakłuwamy widelcem, następnie nakładamy farsz zostawiając 1,5cm wolnego miejsca od brzegu. Brzegi smarujemy jajkiem , bierzemy większy blat i przykrywamy nim ten z farszem. Brzegi dociskamy widelcem, a całość smarujemy jajkiem 4.Pieczemy w temp 200 stopni z termoobiegiem przez 30 minut. Przepis pochodzi z [URL="http://kuchnialidla.pl/#/pascal,94.html"]http://kuchnialidla.pl/#/pascal,94.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kulebiak z łososiem
Top
Bottom