Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kulki kakaowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Caritka" data-source="post: 98828" data-attributes="member: 409"><p>250g miekkiego masla</p><p>250g maki ziemniaczanej</p><p>100g cukru pudru</p><p>75g maki pszennej</p><p>30g gorzkiego kakao</p><p>1 paczuszka cukru waniliowego</p><p>orzechy, migdaly</p><p></p><p>Z wszystkich skladnikow ( oprocz orzechow i migdalow) ugniesc ciasto na jednolita mase. Uformowac podluzna &quot;rolke&quot; - (albo mniejsze dwie lub trzy ) i wlozyc do lodowki na ok. 30 min.. (po wlozeniu do lodowki, ciasto bedzie sie lepiej kroic...) Po ok. 30min. wyciagnac z lodowki i pociac na plastry o grubosci ok. 2cm. Potem uformowac z tych kawalkow male kulki i na srodek &quot;wcisnac&quot; orzecha lub migdala. W razie, gdyby przy przyciskaniu orzecha, kulki troche popekaly, trzeba je troszke docisnac, poniewaz pekniete kulki przy pieczeniu moga sie rozleciec... Nagrzac piekarnik do 180 stopni i w tej temperaturze piec ok. 12 min. </p><p></p><p>[ATTACH=full]30660[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Caritka, post: 98828, member: 409"] 250g miekkiego masla 250g maki ziemniaczanej 100g cukru pudru 75g maki pszennej 30g gorzkiego kakao 1 paczuszka cukru waniliowego orzechy, migdaly Z wszystkich skladnikow ( oprocz orzechow i migdalow) ugniesc ciasto na jednolita mase. Uformowac podluzna "rolke" - (albo mniejsze dwie lub trzy ) i wlozyc do lodowki na ok. 30 min.. (po wlozeniu do lodowki, ciasto bedzie sie lepiej kroic...) Po ok. 30min. wyciagnac z lodowki i pociac na plastry o grubosci ok. 2cm. Potem uformowac z tych kawalkow male kulki i na srodek "wcisnac" orzecha lub migdala. W razie, gdyby przy przyciskaniu orzecha, kulki troche popekaly, trzeba je troszke docisnac, poniewaz pekniete kulki przy pieczeniu moga sie rozleciec... Nagrzac piekarnik do 180 stopni i w tej temperaturze piec ok. 12 min. [ATTACH=full]30660[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasteczka
Kulki kakaowe
Top
Bottom