Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kulki krabowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 798712" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>3 jajka</p><p>80 dag krabów</p><p>6 tostów</p><p>20 dag kremówki</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>2 łyzki curry</p><p>sól, pieprz</p><p>garść rzeżuchy</p><p>pęczek koperku</p><p>pęczek szczypiorku</p><p>3 łyżki mąki</p><p>3 łyżki bułki tartej</p><p>puszka ananasów</p><p>10 dag chutney z mango</p><p>olej</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>1. Żółtka, mięso krabów, tosty bez skórki, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować. </p><p>Dodać posiekaną zieleninę. </p><p>Z masy uformować kulki, obtoczyć w mące, białku i bułce tartej. </p><p>Usmażyć na oleju i przełożyć na pergamin.</p><p>2. Kawałki ananasa odsączyć (sok zachować) i zmiksować z chutneyem z mango.</p><p>Dodać curry i tyle soku z ananasa, by powstał gęsty sos.</p><p>Kulki krabowe podawać z sosem.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 798712, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 3 jajka 80 dag krabów 6 tostów 20 dag kremówki 2 łyżki soku z cytryny 2 łyzki curry sól, pieprz garść rzeżuchy pęczek koperku pęczek szczypiorku 3 łyżki mąki 3 łyżki bułki tartej puszka ananasów 10 dag chutney z mango olej [B]Wykonanie:[/B] 1. Żółtka, mięso krabów, tosty bez skórki, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować. Dodać posiekaną zieleninę. Z masy uformować kulki, obtoczyć w mące, białku i bułce tartej. Usmażyć na oleju i przełożyć na pergamin. 2. Kawałki ananasa odsączyć (sok zachować) i zmiksować z chutneyem z mango. Dodać curry i tyle soku z ananasa, by powstał gęsty sos. Kulki krabowe podawać z sosem. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kulki krabowe*
Top
Bottom