Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kulki mięsne z sosem musztardowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 941147" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Kulki mięsne z sosem musztardowym</strong></p><p></p><p>Inspirowane kilkoma przepisami z kuchni skandynawskiej.</p><p></p><p>500 g mielonego mięsa z szynki</p><p>2 - 3 kromki suchej bułki</p><p>2 - 3 czubate łyżki śmietany</p><p>1 łyżka posiekanych kaparów</p><p>2 - 3 łyżki drobno posiekanej cebulki, uduszonej na oliwie z masłem</p><p>2 - 3 łyżki drobniutko posiekanych korniszonów</p><p>2 – 3 łyżki posiekanego koperku i pietruszki</p><p>1 łyżeczka posiekanych listków tymianku</p><p>1 jajko</p><p>sól, pieprz do smaku</p><p>klarowane masło do smażenia</p><p></p><p>Pokroić drobno bułkę, namoczyć w śmietanie.</p><p>Do mięsa dodać pozostałe składniki, wyrobić, formować kulki, smażyć na maśle. </p><p>Sos:</p><p>2 – 3 łyżki masła</p><p>2 łyżki musztardy</p><p>1/2 szklanki gęstej śmietany do zup i sosów</p><p>sól do smaku</p><p>1 łyżka posiekanego koperku</p><p>1 łyżeczka posiekanych listków świeżego tymianku</p><p>Rozpuścić masło z musztardą, dodać śmietanę, ubijając trzepaczką, podgrzać, dodać koperek, tymianek i przyprawić solą.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 941147, member: 1024"] [B]Kulki mięsne z sosem musztardowym[/B] Inspirowane kilkoma przepisami z kuchni skandynawskiej. 500 g mielonego mięsa z szynki 2 - 3 kromki suchej bułki 2 - 3 czubate łyżki śmietany 1 łyżka posiekanych kaparów 2 - 3 łyżki drobno posiekanej cebulki, uduszonej na oliwie z masłem 2 - 3 łyżki drobniutko posiekanych korniszonów 2 – 3 łyżki posiekanego koperku i pietruszki 1 łyżeczka posiekanych listków tymianku 1 jajko sól, pieprz do smaku klarowane masło do smażenia Pokroić drobno bułkę, namoczyć w śmietanie. Do mięsa dodać pozostałe składniki, wyrobić, formować kulki, smażyć na maśle. Sos: 2 – 3 łyżki masła 2 łyżki musztardy 1/2 szklanki gęstej śmietany do zup i sosów sól do smaku 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanych listków świeżego tymianku Rozpuścić masło z musztardą, dodać śmietanę, ubijając trzepaczką, podgrzać, dodać koperek, tymianek i przyprawić solą. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kulki mięsne z sosem musztardowym
Top
Bottom