Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kulki rybne w galarecie*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="joannas" data-source="post: 41457" data-attributes="member: 76"><p><strong>Kulki rybne w galarecie</strong></p><p></p><p>Przepis dostałam dawno temu od mamy i często gości u nas w domu. Teraz wybieram tuńczyka, kiedyś dorsza lub różne rybki z połowów mojego męża. Doskonała dla dzieci (zero ości)</p><p>1 -1,20 kg tuńczyka</p><p>2-3 cebulki</p><p>3 jajka</p><p>bułka namoczona w wodzie i odciśnięta</p><p>bułka tarta</p><p>sól i pieprz</p><p>żelatyna</p><p></p><p>Rybkę obieramy ze skóry i większych ości. Mielimy w maszynce 2 razy wraz z bułką. Cebulkę kroimy w duże kawałki i dusimy na 2-3 łyżkach oleju, mielimy . Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajka.</p><p>Formujemy kuleczki. Kuleczki gotujemy w wywarze warzywnym ( ja daję zwykłe kostki rosołowe)</p><p>Po ugotowaniu kuleczek, z pozostałego wywaru robimy galaretę.</p><p>Układamy kuleczki w miseczkach, zalewamy galaretą i odstawiamy w chłodne miejsce.</p><p>Ja podaję do nich ostry sos majonezowy: majonez, ketchup, ostry sos chili lub sok z cytryny</p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="joannas, post: 41457, member: 76"] [B]Kulki rybne w galarecie[/B] Przepis dostałam dawno temu od mamy i często gości u nas w domu. Teraz wybieram tuńczyka, kiedyś dorsza lub różne rybki z połowów mojego męża. Doskonała dla dzieci (zero ości) 1 -1,20 kg tuńczyka 2-3 cebulki 3 jajka bułka namoczona w wodzie i odciśnięta bułka tarta sól i pieprz żelatyna Rybkę obieramy ze skóry i większych ości. Mielimy w maszynce 2 razy wraz z bułką. Cebulkę kroimy w duże kawałki i dusimy na 2-3 łyżkach oleju, mielimy . Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajka. Formujemy kuleczki. Kuleczki gotujemy w wywarze warzywnym ( ja daję zwykłe kostki rosołowe) Po ugotowaniu kuleczek, z pozostałego wywaru robimy galaretę. Układamy kuleczki w miseczkach, zalewamy galaretą i odstawiamy w chłodne miejsce. Ja podaję do nich ostry sos majonezowy: majonez, ketchup, ostry sos chili lub sok z cytryny Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Kulki rybne w galarecie*
Top
Bottom