Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kura na sposób kubański*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Karina Cashel" data-source="post: 981716" data-attributes="member: 16068"><p>Rob Agatka rob, bo warto.</p><p>Ja robie to danie w sposob ekspresssowy. </p><p>Gotowe jest w pol godziny. Miesko jest w malych kawaleczkach bez kosci dlatego omijam etap nocno-lodowkowy, chociaz pewnie zamarynowane byloby jeszcze lepsze...</p><p></p><p>Podsmazam cebulke z czosnkiem, odkladam, na tym tluszczyku podsmazam miesko z chili.</p><p>Biore mieso z 6 wyfiletowanych gornych czesci udek (u nas nowosc w tesco) tne to nozyczkami na gulaszowe kawaleczki. Do tego dorzucam podsmazona cebulke z czosnkiem i papryke. Zalewam winem - domowym rozowym polslodkim, dodaje mrozony groszek i z piec duzych swiezych listkow laurowych - wspaniale wzbogacaja aromat. Dodaje drobno pokrojone ziemniaczki, przykrywam i dusze z pol godzinki na malym ogniu. Doprawiam sola i ciut pieprzem. </p><p>Wychodzi cos jak zupa gulaszowa tylko lzejsze. </p><p>Mniamusne i jakie proste!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Karina Cashel, post: 981716, member: 16068"] Rob Agatka rob, bo warto. Ja robie to danie w sposob ekspresssowy. Gotowe jest w pol godziny. Miesko jest w malych kawaleczkach bez kosci dlatego omijam etap nocno-lodowkowy, chociaz pewnie zamarynowane byloby jeszcze lepsze... Podsmazam cebulke z czosnkiem, odkladam, na tym tluszczyku podsmazam miesko z chili. Biore mieso z 6 wyfiletowanych gornych czesci udek (u nas nowosc w tesco) tne to nozyczkami na gulaszowe kawaleczki. Do tego dorzucam podsmazona cebulke z czosnkiem i papryke. Zalewam winem - domowym rozowym polslodkim, dodaje mrozony groszek i z piec duzych swiezych listkow laurowych - wspaniale wzbogacaja aromat. Dodaje drobno pokrojone ziemniaczki, przykrywam i dusze z pol godzinki na malym ogniu. Doprawiam sola i ciut pieprzem. Wychodzi cos jak zupa gulaszowa tylko lzejsze. Mniamusne i jakie proste!!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kura na sposób kubański*
Top
Bottom