Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kura w marynacie z piklowanych cytryn
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Boshka" data-source="post: 473178" data-attributes="member: 2183"><p>Przepis na marynate pochodzi z książki Diane Henry 'Crazy Water Pickled Lemons' </p><p></p><p>Kurczak podzielony na 6 porcji </p><p></p><p>Na marynate: </p><p></p><p>2 piklowane cytryny (w ksiazce jest 1/2 ale ja lubie kwasno)</p><p>3 zabki czosnku</p><p>ok 1 cm swieżego imbiru</p><p>1/2 lyzeczki startego kminu rzymskiego</p><p>1/2 lyzeczki cayenne </p><p>1/2 papryki łagodnej </p><p>ok 2 łyzek oliwy </p><p>ok 2 łyzek zalewy od cytryn</p><p>1/2 łyzeczki soli</p><p></p><p></p><p>Cytryny przekroic, wydrazyc miazsz, posiekac (a skorke zostawic do uzycia w np tagine). Czosnek obrac, zmiazdzyc plaska strona noza, posiekac. POsiekac imbir. Wszystko wrzucic do mozdzieza, ugniesc, dodac przyprawy, oliwe i zaprawe od cytryn. Dobrze wymieszac</p><p></p><p>Kawalki kurczaka umyc, osuszyc. Wrzucic do sporego woreczka plastikowego, wlac zaprawe, wymieszac lyzka (w moim wypadku ręką) w srodku. Worek zamknac, polozyc na talerz w lodowce i zapomniec na co najmniej 3-4 godziny (u mnie 10 godz). </p><p></p><p>Mieso wyjac z worka i upiec w piekarniku ok. 1 godz w temp 180C </p><p></p><p>Podalam calosc z pieczonymi warzywami i ociupina ryzu basmati</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Boshka, post: 473178, member: 2183"] Przepis na marynate pochodzi z książki Diane Henry 'Crazy Water Pickled Lemons' Kurczak podzielony na 6 porcji Na marynate: 2 piklowane cytryny (w ksiazce jest 1/2 ale ja lubie kwasno) 3 zabki czosnku ok 1 cm swieżego imbiru 1/2 lyzeczki startego kminu rzymskiego 1/2 lyzeczki cayenne 1/2 papryki łagodnej ok 2 łyzek oliwy ok 2 łyzek zalewy od cytryn 1/2 łyzeczki soli Cytryny przekroic, wydrazyc miazsz, posiekac (a skorke zostawic do uzycia w np tagine). Czosnek obrac, zmiazdzyc plaska strona noza, posiekac. POsiekac imbir. Wszystko wrzucic do mozdzieza, ugniesc, dodac przyprawy, oliwe i zaprawe od cytryn. Dobrze wymieszac Kawalki kurczaka umyc, osuszyc. Wrzucic do sporego woreczka plastikowego, wlac zaprawe, wymieszac lyzka (w moim wypadku ręką) w srodku. Worek zamknac, polozyc na talerz w lodowce i zapomniec na co najmniej 3-4 godziny (u mnie 10 godz). Mieso wyjac z worka i upiec w piekarniku ok. 1 godz w temp 180C Podalam calosc z pieczonymi warzywami i ociupina ryzu basmati [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kura w marynacie z piklowanych cytryn
Top
Bottom