Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Basi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Limonka" data-source="post: 63292" data-attributes="member: 78"><p>Basia to moja świetnie gotująca koleżanka, a kurczaczek- naprawdę pyszny.</p><p>Ostatnio ten przepis troszeczkę zmodyfikowałama a robię go właśnie tak:</p><p></p><p><strong>Kurczak Basi</strong></p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>1 podzielony kurczak</p><p>2 średniej wielkości cebulki</p><p>Kostka drobiowo-wołowa rozpuszczona w 1,5 szklanki wody</p><p>1 łyżka ketchupu</p><p>1 łyżeczka bazylii</p><p>1 łyżeczka cząbru</p><p>1 łyżeczka tymianku</p><p>tarty żółty ser</p><p>zielona pietruszka</p><p>mąka do obtoczenia kurczaka</p><p></p><p>Kurczaka obtoczyć w mące, podsmażyć na gorącym oleju. Cebulki pokroić i zeszklić, dodać do kurczaka. Podrumienionego kurczaka z cebulką zalać rosołem, dodać ketchup, posypać pieprzem i mieszanką ziół. Piec do miękkości, pod koniec posypać żółtym serem. Podawać po rozpuszczeniu się sera, na talerzu posypać zieloną pietruszką. </p><p></p><p>Smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Limonka, post: 63292, member: 78"] Basia to moja świetnie gotująca koleżanka, a kurczaczek- naprawdę pyszny. Ostatnio ten przepis troszeczkę zmodyfikowałama a robię go właśnie tak: [B]Kurczak Basi[/B] Składniki: 1 podzielony kurczak 2 średniej wielkości cebulki Kostka drobiowo-wołowa rozpuszczona w 1,5 szklanki wody 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka tymianku tarty żółty ser zielona pietruszka mąka do obtoczenia kurczaka Kurczaka obtoczyć w mące, podsmażyć na gorącym oleju. Cebulki pokroić i zeszklić, dodać do kurczaka. Podrumienionego kurczaka z cebulką zalać rosołem, dodać ketchup, posypać pieprzem i mieszanką ziół. Piec do miękkości, pod koniec posypać żółtym serem. Podawać po rozpuszczeniu się sera, na talerzu posypać zieloną pietruszką. Smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Basi
Top
Bottom