Kurczak curry z szybkowaru

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,641
2,944
113
Przepis jak na zdjęciu.
Zdjęcia potrawy ugotowanej nie będzie, nie jest zbyt fotogeniczna, choć pyszna. :lecker:
Do przepisowej ilości składników miałam 4 spore podudzia kurczaka, lekko nacięte, bo nie byłam pewna, czy zdążą się udusić w podanym czasie. Rozpływały się. Sosu sporo, ale jak jecie więcej ryżu, to będzie akurat.
Najpierw zeszkliłam na klarowanym maśle cebulę, potem lekko obsmazyłam nózki, a potem dodałam resztę i już. :)
 

Załączniki

  • Kurczak carry1.jpg
    Kurczak carry1.jpg
    175.5 KB · Wyświetleń: 28
  • Kurczak carry2.jpg
    Kurczak carry2.jpg
    148.7 KB · Wyświetleń: 27
Ostatnia edycja:
  • Like
  • Dzięki
Reakcje: Jola57 i janie