Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Kurczak cytrynowy z rumem i rodzynkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 934714" data-attributes="member: 2721"><p><a href="http://www.villagefeast.com.au/?p=325" target="_blank">Przepis</a> na smacznego, delikatnego kurczaka o lekko cytrynowej nucie, przełamanej słodyczą rodzynek. </p><p></p><p>[ATTACH=full]48641[/ATTACH]</p><p></p><p>pierś kurczaka</p><p>2 duże cebule</p><p>100 g rodzynek</p><p>1 cytryna</p><p>4 łyżki rumu</p><p>pieprz czarny</p><p>sól</p><p>słodka papryka</p><p>cynamon</p><p>mąka pszenna</p><p>olej</p><p></p><p>makaron</p><p></p><p></p><p>Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, wymieszać z 1/2 łyzeczki słodkiej papryki i 1/3 łyżeczki cynamonu.</p><p>Cebule obrac, pokroić w kostkę.</p><p>Na dużej głębokiej patelni podsmazyc na oleju kurczka na złoto, po czym zdjąć.</p><p>Zeszklić cebulę. Dodać rodzynki, rum, kurczaka oraz 200 ml wody. Doprowadzić do wrzenia. Sos zagęścic mąką.</p><p>Do sosu dodać sok wyciśnięty z cytryny, doprawić do smaku czarnym piperzem i sola.</p><p></p><p>Podałam z makaronem, co stanowiło bardzo udane połączenie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 934714, member: 2721"] [URL="http://www.villagefeast.com.au/?p=325"]Przepis[/URL] na smacznego, delikatnego kurczaka o lekko cytrynowej nucie, przełamanej słodyczą rodzynek. [ATTACH=full]48641[/ATTACH] pierś kurczaka 2 duże cebule 100 g rodzynek 1 cytryna 4 łyżki rumu pieprz czarny sól słodka papryka cynamon mąka pszenna olej makaron Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, wymieszać z 1/2 łyzeczki słodkiej papryki i 1/3 łyżeczki cynamonu. Cebule obrac, pokroić w kostkę. Na dużej głębokiej patelni podsmazyc na oleju kurczka na złoto, po czym zdjąć. Zeszklić cebulę. Dodać rodzynki, rum, kurczaka oraz 200 ml wody. Doprowadzić do wrzenia. Sos zagęścic mąką. Do sosu dodać sok wyciśnięty z cytryny, doprawić do smaku czarnym piperzem i sola. Podałam z makaronem, co stanowiło bardzo udane połączenie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia francuska
Kurczak cytrynowy z rumem i rodzynkami
Top
Bottom