Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak czosnkowy w cieście*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 967433" data-attributes="member: 2721"><p>Bardzo smaczne i szybkie<a href="http://www.kuchniachinska.pl/przepisy.php?id=49&nocmt" target="_blank"> danie</a>. Ciasto jest miękkie i puchate. Miłośnicy czosnku mogą zwiększyć jego ilość. Znakomicie smakuje z ryżem i warzywami. Koniecznym dodatkiem jest sos - ja użyłam sosu słodko pikantnego chilli. </p><p></p><p>[ATTACH=full]51822[/ATTACH]</p><p></p><p>pierś kurczaka</p><p>olej do smażenia </p><p></p><p><u></u></p><p><u>marynata:</u></p><p>2 łyżki sosu sojowego</p><p>2 łyżki wina ryżowego ( nie miałam, zastąpiłam octem ryżowym)</p><p>1 łyżka oleju</p><p>kilka kropek oleju sezamowego</p><p>4 ząbki czosnku - jeśli są małe, trzeba dać 6</p><p></p><p><u>ciasto:</u></p><p>2 jajka</p><p>1/3 szklanki maki pszennej</p><p>1/3 maki kukurydzianej</p><p>1/2 łyżeczki soli ( do smaku)</p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia</p><p></p><p>Mięso kurczaka pokroić w paski lub w kostkę. Składniki marynaty wymieszać, dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Kurczaka marynować 30 min. ( można dłużej).</p><p></p><p>Jajka rozmieszać widelcem, dodać mąki, sól oraz proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć na prawdę bardzo gęsta konsystencję.</p><p></p><p>Kawałki kurczaka maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju. ( wystarczy po prostu na patelnie nalać więcej oleju, niż zazwyczaj, nie musimy do tego celu używać woka ani frytkownicy)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 967433, member: 2721"] Bardzo smaczne i szybkie[URL="http://www.kuchniachinska.pl/przepisy.php?id=49&nocmt"] danie[/URL]. Ciasto jest miękkie i puchate. Miłośnicy czosnku mogą zwiększyć jego ilość. Znakomicie smakuje z ryżem i warzywami. Koniecznym dodatkiem jest sos - ja użyłam sosu słodko pikantnego chilli. [ATTACH=full]51822[/ATTACH] pierś kurczaka olej do smażenia [U] marynata:[/U] 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki wina ryżowego ( nie miałam, zastąpiłam octem ryżowym) 1 łyżka oleju kilka kropek oleju sezamowego 4 ząbki czosnku - jeśli są małe, trzeba dać 6 [U]ciasto:[/U] 2 jajka 1/3 szklanki maki pszennej 1/3 maki kukurydzianej 1/2 łyżeczki soli ( do smaku) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mięso kurczaka pokroić w paski lub w kostkę. Składniki marynaty wymieszać, dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Kurczaka marynować 30 min. ( można dłużej). Jajka rozmieszać widelcem, dodać mąki, sól oraz proszek do pieczenia. Ciasto powinno mieć na prawdę bardzo gęsta konsystencję. Kawałki kurczaka maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju. ( wystarczy po prostu na patelnie nalać więcej oleju, niż zazwyczaj, nie musimy do tego celu używać woka ani frytkownicy) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak czosnkowy w cieście*
Bottom