Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak Garam Masala*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 699101" data-attributes="member: 28"><p>Przepis pochodz z ksiazki American Masala - ponoc jedna z przepojow kulinarnych tamtego roku. </p><p></p><p>Marynata:</p><p>3 szklanki maslanki</p><p>sol</p><p>2 lyzki cukru</p><p>1 1/2 lyzeczki garam masala</p><p>1 lyzeczka kolendry</p><p>1 lyzeczka czarnego pieprzu</p><p>1/2lyzczeczka imbiru</p><p>1/2 lyzeczki papryki</p><p>1/4lyzeczki kajen</p><p></p><p>Panierka;</p><p>Kurak</p><p> 2 szklanki maki</p><p> 2 lyzeczki kolendry</p><p> 2 lyzeczki garam masala</p><p>2 lyzeczki czarnego pieprzu</p><p>1 lyzeczka kurkumy</p><p>1/2 lyzeczki soli</p><p>1/4 lyzeczki kajen</p><p></p><p>A wiec wszystkie skladniki marynaty wymieszac a nastepnie wrzucic w nia czastki kurczaka i pozostawic przez noc lodowce. JAk nie mamy czasu to i marynowanie przez 3-4 godziny moze byc. </p><p></p><p>Przed samym smarzeniem , make mieszamy z pozostalymi przyprawami a nastepnie dokladnie obstaczamy kurczaka w macznej panierce. W miedzyczasie rozgrzewamy olej na patelce - smarzymy na brazowo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 699101, member: 28"] Przepis pochodz z ksiazki American Masala - ponoc jedna z przepojow kulinarnych tamtego roku. Marynata: 3 szklanki maslanki sol 2 lyzki cukru 1 1/2 lyzeczki garam masala 1 lyzeczka kolendry 1 lyzeczka czarnego pieprzu 1/2lyzczeczka imbiru 1/2 lyzeczki papryki 1/4lyzeczki kajen Panierka; Kurak 2 szklanki maki 2 lyzeczki kolendry 2 lyzeczki garam masala 2 lyzeczki czarnego pieprzu 1 lyzeczka kurkumy 1/2 lyzeczki soli 1/4 lyzeczki kajen A wiec wszystkie skladniki marynaty wymieszac a nastepnie wrzucic w nia czastki kurczaka i pozostawic przez noc lodowce. JAk nie mamy czasu to i marynowanie przez 3-4 godziny moze byc. Przed samym smarzeniem , make mieszamy z pozostalymi przyprawami a nastepnie dokladnie obstaczamy kurczaka w macznej panierce. W miedzyczasie rozgrzewamy olej na patelce - smarzymy na brazowo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak Garam Masala*
Top
Bottom