Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak grillowany pod cegłą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1608434" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kurczak grillowany pod cegłą</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]94816[/ATTACH]</p><p></p><p>2 kurczaki</p><p></p><p>1 cebula</p><p>po 2 łyżki pietruszki, szałwii i tymianku</p><p>skórka z połowy cytryny</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>60 ml oliwy</p><p>2 cytryny</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Cebulę, zioła, czosnek, skórkę z cytryny wraz z oliwą zmiksować.</p><p>2. Z kurczaka wyciąć kręgosłup a następnie rozpłaszczyć go. Zamarynować marynatą i odstawić na noc do lodówki ( dobrze jest dodać trochę marynaty pod skórę).</p><p>3. Owijamy cegłę w folię aluminiową, którą tuż przed położeniem na kurczaka oliwimy.</p><p>4. Kurczaka oczyszczamy z marynaty . Obficie solimy i pieprzymy. Polewamy oliwą. Kładziemy skórą do ognia i przyciskamy cegłą (można użyć patelni dobrze obciążonej).</p><p>[ATTACH=full]94817[/ATTACH]</p><p>5. Po 20 minutach przewracamy na drugą stronę i grillujemy następne 20-30 minut. Potrawę grillujemy pod przykryciem i wskazane jest nie często zaglądać, aby kurczak nie był za suchy.</p><p>6. Gotowego kurczaka polewamy sokiem z cytryny, jeszcze raz solimy i dekorujemy plastrami cytryny. Odstawiamy na 10 minut.</p><p></p><p>Ps Przepis pochodzi z programu kulinarnego Martha Stewart - Cooking School</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1608434, member: 140"] [SIZE=14][B]Kurczak grillowany pod cegłą[/B][/SIZE] [ATTACH=full]94816[/ATTACH] 2 kurczaki 1 cebula po 2 łyżki pietruszki, szałwii i tymianku skórka z połowy cytryny 2 ząbki czosnku 60 ml oliwy 2 cytryny sól i pieprz 1. Cebulę, zioła, czosnek, skórkę z cytryny wraz z oliwą zmiksować. 2. Z kurczaka wyciąć kręgosłup a następnie rozpłaszczyć go. Zamarynować marynatą i odstawić na noc do lodówki ( dobrze jest dodać trochę marynaty pod skórę). 3. Owijamy cegłę w folię aluminiową, którą tuż przed położeniem na kurczaka oliwimy. 4. Kurczaka oczyszczamy z marynaty . Obficie solimy i pieprzymy. Polewamy oliwą. Kładziemy skórą do ognia i przyciskamy cegłą (można użyć patelni dobrze obciążonej). [ATTACH=full]94817[/ATTACH] 5. Po 20 minutach przewracamy na drugą stronę i grillujemy następne 20-30 minut. Potrawę grillujemy pod przykryciem i wskazane jest nie często zaglądać, aby kurczak nie był za suchy. 6. Gotowego kurczaka polewamy sokiem z cytryny, jeszcze raz solimy i dekorujemy plastrami cytryny. Odstawiamy na 10 minut. Ps Przepis pochodzi z programu kulinarnego Martha Stewart - Cooking School [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak grillowany pod cegłą
Top
Bottom