Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Marengo*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 482572" data-attributes="member: 52"><p>KURCZAK MARENGO</p><p>400 g piersi z kurczaka</p><p>300 g pieczarek</p><p>1 mala puszka koncentratu pomidorowego</p><p>1 cebula</p><p>1 zabek czosnku</p><p>siekana natka pietruszki</p><p>2 lyzki maki</p><p>1 szklaneczka wina bialego</p><p>1/2 szklaneczki wody / rosolu z kurczaka /</p><p>oliwa i maslo do obsmazenia</p><p>sol</p><p>pieprz</p><p>- piers z kurczaka pokroic na czastki, posolic, posypac pieprzem i maka, obsmazyc na oliwie z maslem</p><p>- posypac natka i posiekana cebula</p><p>- dusic przez kilka minut podlewajac winem i rosolem</p><p>- dodac pieczarki w plasterkach</p><p>- poddusic troche i dodac koncentrat pomidorowy</p><p>- dusic do miekkosci</p><p>- posolic do smaku</p><p>- podawac z ryzem na sypko i zielona salata</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 482572, member: 52"] KURCZAK MARENGO 400 g piersi z kurczaka 300 g pieczarek 1 mala puszka koncentratu pomidorowego 1 cebula 1 zabek czosnku siekana natka pietruszki 2 lyzki maki 1 szklaneczka wina bialego 1/2 szklaneczki wody / rosolu z kurczaka / oliwa i maslo do obsmazenia sol pieprz - piers z kurczaka pokroic na czastki, posolic, posypac pieprzem i maka, obsmazyc na oliwie z maslem - posypac natka i posiekana cebula - dusic przez kilka minut podlewajac winem i rosolem - dodac pieczarki w plasterkach - poddusic troche i dodac koncentrat pomidorowy - dusic do miekkosci - posolic do smaku - podawac z ryzem na sypko i zielona salata [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Marengo*
Top
Bottom