Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Marrekesh
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 81653" data-attributes="member: 30"><p><strong>Kurczak Marrekesh</strong></p><p></p><p>Swietna kompozycja smakowa sosu o lekko cytrynowym akcencie z lagodnym miesem kurczaka</p><p></p><p>Duzy kurczak, okolo 1 1/2 kg, pokrojony na kawalki</p><p>2-3 lyzki masla lub oliwki</p><p>1 lyzeczka soli, pieprz do smaku</p><p>1 lyzeczka majeranku</p><p>1 lyzeczka czabru</p><p>szczypta szafranu lub 1/4 lyzeczki kurkumy</p><p>1 duza cebula, pokrojona na plastry</p><p>1 duza cytryna (ze skorka) pokrojona na czastki</p><p>garsc posiekanej zielonej pietruszki</p><p>1/4 szklanki rosolu lub wody</p><p>1 lyzeczka maki ziemniaczanej</p><p>1 lyzeczka cukru</p><p>1/2 szklanki nadziewanych zielonych oliwek, przekrojonych na pol</p><p>duza puszka (560 g) odsaczonych ananasow, pokrojonych na czastki</p><p></p><p>Sauté kawalki kurczaka na masle, az beda rumiane z obu stron. Odlac tluszcz, mieso posypac sola, pieprzem i pozostalymi przyprawami. Dodac cebule, cytryne, posiekana pietruszke i rosol. Zagotowac, zmniejszyc ogien i dusic pod przykryciem, az kurczak bedzie miekki, okolo 45 minut. Wyjac mieso na ogrzany talerz i trzymac w cieple. Do sosu dodac make ziemniaczana zmieszana z odrobina zimnej wody, dodac cukier i podgrzac sos, az bedzie gesty. Dodac oliwki i czastki ananasa, podgrzac. Polac kurczaka na talerzu, posypac zielona pietruszka.</p><p></p><p>Podawac z ryzem, lub makaronem i dowolna surowka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 81653, member: 30"] [B]Kurczak Marrekesh[/B] Swietna kompozycja smakowa sosu o lekko cytrynowym akcencie z lagodnym miesem kurczaka Duzy kurczak, okolo 1 1/2 kg, pokrojony na kawalki 2-3 lyzki masla lub oliwki 1 lyzeczka soli, pieprz do smaku 1 lyzeczka majeranku 1 lyzeczka czabru szczypta szafranu lub 1/4 lyzeczki kurkumy 1 duza cebula, pokrojona na plastry 1 duza cytryna (ze skorka) pokrojona na czastki garsc posiekanej zielonej pietruszki 1/4 szklanki rosolu lub wody 1 lyzeczka maki ziemniaczanej 1 lyzeczka cukru 1/2 szklanki nadziewanych zielonych oliwek, przekrojonych na pol duza puszka (560 g) odsaczonych ananasow, pokrojonych na czastki Sauté kawalki kurczaka na masle, az beda rumiane z obu stron. Odlac tluszcz, mieso posypac sola, pieprzem i pozostalymi przyprawami. Dodac cebule, cytryne, posiekana pietruszke i rosol. Zagotowac, zmniejszyc ogien i dusic pod przykryciem, az kurczak bedzie miekki, okolo 45 minut. Wyjac mieso na ogrzany talerz i trzymac w cieple. Do sosu dodac make ziemniaczana zmieszana z odrobina zimnej wody, dodac cukier i podgrzac sos, az bedzie gesty. Dodac oliwki i czastki ananasa, podgrzac. Polac kurczaka na talerzu, posypac zielona pietruszka. Podawac z ryzem, lub makaronem i dowolna surowka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak Marrekesh
Top
Bottom