Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak marynowany w miodzie i cytrynie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1365897" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Kurczak marynowany w miodzie i cytrynie</strong></span></p><p>wg Karola Okrasy</p><p></p><p>[ATTACH=full]78293[/ATTACH]</p><p></p><p>6 podudzia kurczaka</p><p>5 łyżeczek miodu</p><p>4 łyżeczki sosu sojowego</p><p>2 ząbki czosnku</p><p>1/2 łyżeczki ostrej zmielonej papryki</p><p>1 cytryna</p><p></p><p>1. Do miski wlewamy miód, sos sojowy i paprykę. Dodajemy pokrojone w cienkie plasterki czosnek oraz sok z połowy cytryny. Wszystko mieszamy. Dodajemy podudzia . Przykrywamy folią i wkładamy na ok 20 minut do lodówki.</p><p>2. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kurczaka, polewamy wszystko marynatą. Drugą połowę cytryny kroimy w małe cząstki i dodajemy je do kurczaka.</p><p>3. Pieczemy w temp 180 stopni przez 40 minut</p><p></p><p>Ps 1. Kurczaka upiekłem w &quot;foli do Pieczenia&quot; - rękawie.</p><p>Ps 2. Instrukcje do przepisu znajdziecie <a href="http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,24.html" target="_blank">http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,24.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1365897, member: 140"] [SIZE=14][B]Kurczak marynowany w miodzie i cytrynie[/B][/SIZE] wg Karola Okrasy [ATTACH=full]78293[/ATTACH] 6 podudzia kurczaka 5 łyżeczek miodu 4 łyżeczki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej zmielonej papryki 1 cytryna 1. Do miski wlewamy miód, sos sojowy i paprykę. Dodajemy pokrojone w cienkie plasterki czosnek oraz sok z połowy cytryny. Wszystko mieszamy. Dodajemy podudzia . Przykrywamy folią i wkładamy na ok 20 minut do lodówki. 2. Do naczynia żaroodpornego wkładamy kurczaka, polewamy wszystko marynatą. Drugą połowę cytryny kroimy w małe cząstki i dodajemy je do kurczaka. 3. Pieczemy w temp 180 stopni przez 40 minut Ps 1. Kurczaka upiekłem w "foli do Pieczenia" - rękawie. Ps 2. Instrukcje do przepisu znajdziecie [URL="http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,24.html"]http://kuchnialidla.pl/#/okrasa,24.html[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak marynowany w miodzie i cytrynie
Top
Bottom