- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
4 filety kurczęce oczyścić , ponakrawac lekko
sok z 2 cytryn wymieszać ze 2 zmiazdzonymi zabkami czosnku i pieprzem kajenksim lub
papryka ostrą
mięso zalać sokiem , odstawić na minimum 1 h
Piekarnik rozgrzac do 200 stopni
Mieso osączyc z marynaty,posolić i popieprzyć
włożyć do zaroodpornego naczynia, skropic oliwą, dodać gałazkę rozmarynu. Piec około
30 minut, skrapiając od czasu do czasu marynatą
po 15 minutach pieczenia dodać oliwki nadziewane cytryną i kilka cwiartek cytryny.
sok z 2 cytryn wymieszać ze 2 zmiazdzonymi zabkami czosnku i pieprzem kajenksim lub
papryka ostrą
mięso zalać sokiem , odstawić na minimum 1 h
Piekarnik rozgrzac do 200 stopni
Mieso osączyc z marynaty,posolić i popieprzyć
włożyć do zaroodpornego naczynia, skropic oliwą, dodać gałazkę rozmarynu. Piec około
30 minut, skrapiając od czasu do czasu marynatą
po 15 minutach pieczenia dodać oliwki nadziewane cytryną i kilka cwiartek cytryny.
