- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Pierś kurzą pokroić w kostkę / paski
Zamarynować w :
Skórce i soku z 1 (lub więcej cytryny)
Łyżce miodu
Sosie sojowym jasnym (nie za druzo)
Odstawić na minimum 1 h
Gotowacz ryż. Ugotowany wymieszać z 1 – 2 łyżkami oliwy
Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wkroić pól cebuli lub 2 szalotki
+ 4- 5 cm startego świeżego imbiru
Wrzucić mięso z marynatą. Doprawić solą
Smażyć aż mięso się lekko zrumieni
Wrzucić ryż, dosmażyć
Podawacz z cząstką cytryny lub limonki
Zamarynować w :
Skórce i soku z 1 (lub więcej cytryny)
Łyżce miodu
Sosie sojowym jasnym (nie za druzo)
Odstawić na minimum 1 h
Gotowacz ryż. Ugotowany wymieszać z 1 – 2 łyżkami oliwy
Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wkroić pól cebuli lub 2 szalotki
+ 4- 5 cm startego świeżego imbiru
Wrzucić mięso z marynatą. Doprawić solą
Smażyć aż mięso się lekko zrumieni
Wrzucić ryż, dosmażyć
Podawacz z cząstką cytryny lub limonki
