- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Kuraka umyć i osuszyć
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Zmiksować:
3 – 4 ząbki czosnku
2 łyżeczki sambal oelek
3 łyżki musztardy
Sok z 1/2 cytryny
Ciut oleju / oliwy
Łyżeczkę pieprzu
Sól –
Kuraka posolić od środka, wlać nieco oleju chili
Nasmarować „pastą” musztardową od zewnątrz
Foremkę skropić oliwą, ułożyć kurczaka
Piec – godzinę lub dłużej – to zależy od gabarytów
zwierzaka
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni
Zmiksować:
3 – 4 ząbki czosnku
2 łyżeczki sambal oelek
3 łyżki musztardy
Sok z 1/2 cytryny
Ciut oleju / oliwy
Łyżeczkę pieprzu
Sól –
Kuraka posolić od środka, wlać nieco oleju chili
Nasmarować „pastą” musztardową od zewnątrz
Foremkę skropić oliwą, ułożyć kurczaka
Piec – godzinę lub dłużej – to zależy od gabarytów

