- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Kurczak na arabską nutę
pierś kurczaka, zamarynowana w oleju z sosem sojowym, kuminem i papryką
2 posiekane cebule
1 duży pomidor w kostkę
1 papryka pokrojona w kawałki
garść kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, kumin, papryka słodka, pieprz cayenne, szczypta curry
oliwa z oliwek
Kurczaka zamarynować, obsmażyć na gorącej oliwie. Dodać curry, paprykę slodką i pieprz ziołowy, wymieszać.
Dodać warzywa, zaczynając od cebuli - chwilę smażyć, dodać resztę.
Następnie wlać trochę zalewy od fasoli, przyprawić solą i pieprzem, dusić około 20 minut.
Dodać czosnek i koncentrat pomidorowy do warzyw, wymieszać, poddusić razem około 5 minut.
Spróbować, jeśli lubimy mocniejsze smaki, można dodać więcej czosnku i kuminu.
Bardzo polecam!
SMACZNEGO!

pierś kurczaka, zamarynowana w oleju z sosem sojowym, kuminem i papryką
2 posiekane cebule
1 duży pomidor w kostkę
1 papryka pokrojona w kawałki
garść kukurydzy i czerwonej fasoli z puszki
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, kumin, papryka słodka, pieprz cayenne, szczypta curry
oliwa z oliwek
Kurczaka zamarynować, obsmażyć na gorącej oliwie. Dodać curry, paprykę slodką i pieprz ziołowy, wymieszać.
Dodać warzywa, zaczynając od cebuli - chwilę smażyć, dodać resztę.
Następnie wlać trochę zalewy od fasoli, przyprawić solą i pieprzem, dusić około 20 minut.
Dodać czosnek i koncentrat pomidorowy do warzyw, wymieszać, poddusić razem około 5 minut.
Spróbować, jeśli lubimy mocniejsze smaki, można dodać więcej czosnku i kuminu.
Bardzo polecam!

SMACZNEGO!

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: