Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Kurczak na parze z imbirem i cytryną
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1118196" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Kurczak na parze z imbirem i cytryną</strong></p><p></p><p>Przepis pochodzi z książki Marty Gessler &quot;Kuchnia Marty. Kolory smaków&quot;, tylko dostosowałam go do diety Dukana.</p><p></p><p>4 porcje</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>2 całe piersi z kurczaka</p><p>korzeń imbiru o dług. ok. 3 cm</p><p>skórka z 1/2 cytryny</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Piersi z kurczaka podzielić na 4 części. Imbir obrać i drobno posiekać. Natrzeć nim mięso, posypać startą skórką z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Ugotować na parze.</p><p></p><p>W oryginale podaje się do niego gorący sos z bulionu, śmietany i soku z cytryny, ja zrobiłam zimny dip jogurtowo - serkowy z sokiem i skórką z cytryny oraz odrobiną czosnku i estragonu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1118196, member: 1024"] [B]Kurczak na parze z imbirem i cytryną[/B] Przepis pochodzi z książki Marty Gessler "Kuchnia Marty. Kolory smaków", tylko dostosowałam go do diety Dukana. 4 porcje [B]Składniki:[/B] 2 całe piersi z kurczaka korzeń imbiru o dług. ok. 3 cm skórka z 1/2 cytryny sól, pieprz [B]Wykonanie:[/B] Piersi z kurczaka podzielić na 4 części. Imbir obrać i drobno posiekać. Natrzeć nim mięso, posypać startą skórką z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Ugotować na parze. W oryginale podaje się do niego gorący sos z bulionu, śmietany i soku z cytryny, ja zrobiłam zimny dip jogurtowo - serkowy z sokiem i skórką z cytryny oraz odrobiną czosnku i estragonu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Diety z różnych stron świata
Kurczak na parze z imbirem i cytryną
Top
Bottom