Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak pieczony w mleku i cytrynie wg J.Olivera*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1290996" data-attributes="member: 1024"><p>Piecze się.</p><p>Wzięłam same podudzia (pałki), żeby było szybciej.</p><p></p><p></p><p>EDIT:</p><p>Bardzo smaczny. Sos zmiksowałam żyrafą, by wyglądał apetyczniej.</p><p>Podudzia doprawiłam solą, czosnkiem, pieprzem, cytryną i posiekaną szałwią, oprószyłam lekko mąką i obsmażyłam na maśle.</p><p>Do mleka dodałam trochę drobno posiekanego czosnku, skórkę z cytryny, całe ząbki czosnku i listki szałwi. Pod koniec pieczenia dołożyłam jak marghe kilka ćwiartek cytryny. Piekłam 40 minut (w 200, a potem w 190 stopniach).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1290996, member: 1024"] Piecze się. Wzięłam same podudzia (pałki), żeby było szybciej. EDIT: Bardzo smaczny. Sos zmiksowałam żyrafą, by wyglądał apetyczniej. Podudzia doprawiłam solą, czosnkiem, pieprzem, cytryną i posiekaną szałwią, oprószyłam lekko mąką i obsmażyłam na maśle. Do mleka dodałam trochę drobno posiekanego czosnku, skórkę z cytryny, całe ząbki czosnku i listki szałwi. Pod koniec pieczenia dołożyłam jak marghe kilka ćwiartek cytryny. Piekłam 40 minut (w 200, a potem w 190 stopniach). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak pieczony w mleku i cytrynie wg J.Olivera*
Top
Bottom