Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak pieczony w pomidorach*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kawazmlekiem" data-source="post: 1295449" data-attributes="member: 422"><p>Przepis pochodzi z książki Jamiego 'Jamie's dinners'</p><p></p><p>4 kurze nogi, znaczy pałki z resztą</p><p>dwie duże garście czerwonych i żółtych pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół</p><p>główka czosnku</p><p>posiekana papryczka chilli</p><p>pęczek świeżej bazylii</p><p>sól pieprz</p><p>oliwa z oliwek</p><p></p><p>moim dodatkiem były zioła do natarcia kurczaka: suszon liście czosnku niedźwiedziego, cayenne, imbir i jakaś arabska bodaj przyprawa, którą kiedyś od Lisa dostałam i zapodziałam jej nazwę, a fajna jest. Natarłam tym wszystkim, plus solą i pieprzem kuracze nogi i schowałam na kilka godzin do lodówki.</p><p></p><p>- nogi wymerdać w naczyniu żaroodpornym z pomidorkami, ząbkami czosnku, ale nieobranymi, posiekaną bazylią i chlustem lub dwoma oliwy,</p><p>- wstawić na półtorej godziny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni</p><p></p><p>Ja wstawiłam na dwie godziny i tuż pod górną grzałką, skórka była spieczona i chrupiąca. Ogólnie pyszny kurak, góra ładnie spieczona, w środku mięciutkie i odchodzące od kości mięso. </p><p></p><p>[ATTACH=full]73612[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]73611[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kawazmlekiem, post: 1295449, member: 422"] Przepis pochodzi z książki Jamiego 'Jamie's dinners' 4 kurze nogi, znaczy pałki z resztą dwie duże garście czerwonych i żółtych pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół główka czosnku posiekana papryczka chilli pęczek świeżej bazylii sól pieprz oliwa z oliwek moim dodatkiem były zioła do natarcia kurczaka: suszon liście czosnku niedźwiedziego, cayenne, imbir i jakaś arabska bodaj przyprawa, którą kiedyś od Lisa dostałam i zapodziałam jej nazwę, a fajna jest. Natarłam tym wszystkim, plus solą i pieprzem kuracze nogi i schowałam na kilka godzin do lodówki. - nogi wymerdać w naczyniu żaroodpornym z pomidorkami, ząbkami czosnku, ale nieobranymi, posiekaną bazylią i chlustem lub dwoma oliwy, - wstawić na półtorej godziny do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Ja wstawiłam na dwie godziny i tuż pod górną grzałką, skórka była spieczona i chrupiąca. Ogólnie pyszny kurak, góra ładnie spieczona, w środku mięciutkie i odchodzące od kości mięso. [ATTACH=full]73612[/ATTACH] [ATTACH=full]73611[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak pieczony w pomidorach*
Top
Bottom