Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak po chinsku 5 smakow*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 666415" data-attributes="member: 28"><p><strong>Kurczak po chinsku z przyprawa 5 smakow </strong></p><p></p><p>Bardzo lubie aromatyczne dania i to bez watpienia takim jest. </p><p></p><p>1 kurczak (pokrojony na 6 czesci) </p><p>3 lyzki oleju</p><p>2 lyzki sosu sojowego</p><p>3 lyzki imbiru startego </p><p>2 lyzki rozgniecionego czosnku</p><p>2 lyzki cukru</p><p>2 lyzeczki kurkumy </p><p>1 lyzeczka przyprawy chinskiej 5 smakow </p><p>1/2 lyzki soli</p><p>4 gwiazdki anyzku, na patelce przesmazone przez 3 minuty a nastepnie rozgniecione na proszek </p><p></p><p>W miseczce, laczymy olej, sojowy sos, imbir, czosnek, kurkuma, przyprawe 5 smakow i sol. Po kolei wkladamy kurczaka w nasze przyrawy i mocno obtaczamy az kurczak bedzie caly w przyprawach. Pozostawiamy w marynacie na conajmniej 4 godziny. </p><p></p><p>Po 4 godzinach lezenia w marynacie rozgrzewamy grila ( mozna tak samo upec w piekarniku). Na 30 minut przed pieczeniem/grilowaniem dodajemy anyzek do kurczaka i tym razem obtaczamy kurczaka w anyzku z kazdej strony. </p><p></p><p>Grilujemy 10 minut z kazdej strony i podajemy z sosem sojowo-limetkowym( niekoniecznie). </p><p></p><p>Sos Sojowo-Limetkowy </p><p></p><p>zabek czosnku</p><p>2 ostre papryczki</p><p>2 1/2 lyzki cukru</p><p>1/3 szklanka sosu sojowego</p><p>2 1/2 tlyzki soku z limetki</p><p>1/4 lyzki wody</p><p></p><p></p><p>Czosnek, chilli i cukier mozemy wrzucic do blendera albo rozetrzec mozdzierzem na paste. Dodajemy sos ssojowy, sok z limetki i wode- mieszamy az wszystko sie polaczy Podajemy z czesciami kurczaka</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 666415, member: 28"] [B]Kurczak po chinsku z przyprawa 5 smakow [/B] Bardzo lubie aromatyczne dania i to bez watpienia takim jest. 1 kurczak (pokrojony na 6 czesci) 3 lyzki oleju 2 lyzki sosu sojowego 3 lyzki imbiru startego 2 lyzki rozgniecionego czosnku 2 lyzki cukru 2 lyzeczki kurkumy 1 lyzeczka przyprawy chinskiej 5 smakow 1/2 lyzki soli 4 gwiazdki anyzku, na patelce przesmazone przez 3 minuty a nastepnie rozgniecione na proszek W miseczce, laczymy olej, sojowy sos, imbir, czosnek, kurkuma, przyprawe 5 smakow i sol. Po kolei wkladamy kurczaka w nasze przyrawy i mocno obtaczamy az kurczak bedzie caly w przyprawach. Pozostawiamy w marynacie na conajmniej 4 godziny. Po 4 godzinach lezenia w marynacie rozgrzewamy grila ( mozna tak samo upec w piekarniku). Na 30 minut przed pieczeniem/grilowaniem dodajemy anyzek do kurczaka i tym razem obtaczamy kurczaka w anyzku z kazdej strony. Grilujemy 10 minut z kazdej strony i podajemy z sosem sojowo-limetkowym( niekoniecznie). Sos Sojowo-Limetkowy zabek czosnku 2 ostre papryczki 2 1/2 lyzki cukru 1/3 szklanka sosu sojowego 2 1/2 tlyzki soku z limetki 1/4 lyzki wody Czosnek, chilli i cukier mozemy wrzucic do blendera albo rozetrzec mozdzierzem na paste. Dodajemy sos ssojowy, sok z limetki i wode- mieszamy az wszystko sie polaczy Podajemy z czesciami kurczaka [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak po chinsku 5 smakow*
Top
Bottom