Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak po koreańsku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Diabolique" data-source="post: 1040247" data-attributes="member: 10042"><p>40 dag filetów z kurczaka</p><p>40 dag porów</p><p>2 czerwone strączki chili</p><p>2 łyżki oleju</p><p>sól</p><p>słodka papryka w proszku</p><p>1 kubek (20 dag) bitej śmietany</p><p>1 puszka moreli</p><p>2 łyżeczki mąki ziemniaczanej</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>plastry cytryny do przybrania</p><p></p><p>Filety z kurczaka umyć, osączyć, pokroić na małe kawałki. Pory oczyścić, umyć i pokroić na kawałki w poprzek. Jeden strączek chili pokroić wzdłuż, usunąć pestki i drobno posiekać. Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć na nim mięso. Dodać posiekaną chili, krótko smażyć. Doprawić solą i słodką papryką. Pory połączyć z produktami na patelni i krótko smażyć. Dodać 1/4 litra wody i śmietanę. Gotować na dużym ogniu około 5 minut. Morele osączyć, zebrać sok, owoce pokroić w krążki. Zagęszczacz lub rozrobioną odrobiną wody mąkę ziemniaczaną dodać na patelnię, zagotować. Zagrzać w tym owoce. Wszystko jeszcze raz posolić, przyprawić do smaku sokiem z moreli i cytryny. Podawać z plasterkami cytryny i posiekaną chili. Smakuje dobrze ze świeżymi bagietkami.</p><p></p><p>[ATTACH=full]57836[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Diabolique, post: 1040247, member: 10042"] 40 dag filetów z kurczaka 40 dag porów 2 czerwone strączki chili 2 łyżki oleju sól słodka papryka w proszku 1 kubek (20 dag) bitej śmietany 1 puszka moreli 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki soku z cytryny plastry cytryny do przybrania Filety z kurczaka umyć, osączyć, pokroić na małe kawałki. Pory oczyścić, umyć i pokroić na kawałki w poprzek. Jeden strączek chili pokroić wzdłuż, usunąć pestki i drobno posiekać. Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć na nim mięso. Dodać posiekaną chili, krótko smażyć. Doprawić solą i słodką papryką. Pory połączyć z produktami na patelni i krótko smażyć. Dodać 1/4 litra wody i śmietanę. Gotować na dużym ogniu około 5 minut. Morele osączyć, zebrać sok, owoce pokroić w krążki. Zagęszczacz lub rozrobioną odrobiną wody mąkę ziemniaczaną dodać na patelnię, zagotować. Zagrzać w tym owoce. Wszystko jeszcze raz posolić, przyprawić do smaku sokiem z moreli i cytryny. Podawać z plasterkami cytryny i posiekaną chili. Smakuje dobrze ze świeżymi bagietkami. [ATTACH=full]57836[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia azjatycko-orientalna
Kurczak po koreańsku*
Top
Bottom