Kurczak po pekińsku

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
2 piersi z kurczaka, 1 łyżka mąki kartoflanej, 2 łyżki masła lub olej, 30 - 40 dkg pieczarek, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1/2 - 1 łyżeczki imbiru, 1,5 łyżeczki cukru, 3 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki czerwonego wina, koncentrat pomidorowy, szczypiorek , natka pietuszki,oregano, sól, pieprz

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące. Pieczarki pokroić. Cebulę, czosnek posiekać i wraz z imbirem podsmażyć. Pieczarki zrumienić. Dodać do nich cukier , sos sojowy, wino i część koncentratu. Smażyć 2 -3 min. cały czas mieszając. Na osobnej patelni smażyć mięso na rumiano. Wymieszać wszystkie składniki, dodając resztę koncentratu pomidorowego. Zagotować. W miarę potrzeby dodać troszkę wody. Posypać natką pietruszki i doprawić do smaku.

 

Layla

Member
Kwi 20, 2005
2,869
1
0
ela2225 @ 18 Aug 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=347025Uwielbiam takie smaki
icon_mrgreen.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy