Skladniki:
Kurczak
1 cebula
2-3 lyzki octu
7-8 lyzek słodkiego sosu sojowego(najlepszy ketjap manis)
1 lyzka cukru lub miodu
czosnek w/g uznania
Z kurczaka sciagnac skore,podzielic na czesci.
Zalac letnia woda z octem.
Odstawic na minimum 10 minut.
Przygotowac marynate:
Cebule pokroic w kostke,dodac cukier lub miod,sos sojowy i zmazdzony czosnek.
Wyjac kurczaka z octu i odrazu zalac go marynata.
Marynowac minimum 30 minut w chlodnym miejscu.
Rozgrzac piekarnik do 180°C
Nastepnie osaczyc kurczaka z marynaty i obsmazyc na patelni do zrumienienia.
Przelozyc do zaroodpornego naczynia,zalac marynata i piec 1 godzine.
W razie duzego ubytku sosu dolac troche sosu sojowego.
Podawac z ryzem lub makaronem z dodatkiem surowek.
Smacznego!
Kurczak
1 cebula
2-3 lyzki octu
7-8 lyzek słodkiego sosu sojowego(najlepszy ketjap manis)
1 lyzka cukru lub miodu
czosnek w/g uznania
Z kurczaka sciagnac skore,podzielic na czesci.
Zalac letnia woda z octem.
Odstawic na minimum 10 minut.
Przygotowac marynate:
Cebule pokroic w kostke,dodac cukier lub miod,sos sojowy i zmazdzony czosnek.
Wyjac kurczaka z octu i odrazu zalac go marynata.
Marynowac minimum 30 minut w chlodnym miejscu.
Rozgrzac piekarnik do 180°C
Nastepnie osaczyc kurczaka z marynaty i obsmazyc na patelni do zrumienienia.
Przelozyc do zaroodpornego naczynia,zalac marynata i piec 1 godzine.
W razie duzego ubytku sosu dolac troche sosu sojowego.
Podawac z ryzem lub makaronem z dodatkiem surowek.
Smacznego!