Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak po włosku*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 426144" data-attributes="member: 2721"><p>Wklejam to link do <span style="color: #009900"><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17146" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...&quot;]kurczaka</a></span>, którego umieściłam jakiś czas temu w kuchni włoskiej, bo obawiam się, że może tam trochę ginie... Polecam go szczerze, bo to naprawdę niezwykle smaczny i delikatny kurczaczek</p><p></p><p>2-4 udka kurczaka</p><p>kilka plasterków szynki</p><p>2 pomidory</p><p>czosnek</p><p>sól</p><p>czarny pieprz</p><p>majeranek</p><p>słodka papryka</p><p></p><p></p><p>Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, pozostawić na ok. 20 min., by przeszedł przyprawami.</p><p>W rondelku rozgrzać olej, zrumienić kurczaka z obu stron. Wyjąć.</p><p>Przesmażyć szynkę pokrojoną w paseczki, dodać spory, przeciśnięty ząbek czosnku.</p><p>Włożyć kurczaka i zalać gorącym bulionem, tak, by bulion przykrył mięso. </p><p></p><p>Dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, dwie łyżeczki majeranku (świeżo roztartego w dłoniach), łyżeczkę słodkiej papryki i świeżo zmielony czarny pieprz i sól do smaku.</p><p>Dusić na wolnym ogniu ok. 30 min, aż kurczak będzie miękki. </p><p>Wyjąć kurczaka, sos zagęścić mąką, wymieszać, włożyć ponownie kurczaka, zagotować.</p><p></p><p>Najlepiej smakuje z ryżem, gdy ryż poleje się sosem z paseczkami szynki.</p><p>Takiego kurczaczka jadłam we Florencji, nosił on nazwę &quot;Kurczak Papieski&quot;</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 426144, member: 2721"] Wklejam to link do [COLOR=#009900][URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=17146"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1..."]kurczaka[/URL][/COLOR], którego umieściłam jakiś czas temu w kuchni włoskiej, bo obawiam się, że może tam trochę ginie... Polecam go szczerze, bo to naprawdę niezwykle smaczny i delikatny kurczaczek 2-4 udka kurczaka kilka plasterków szynki 2 pomidory czosnek sól czarny pieprz majeranek słodka papryka Kurczaka natrzeć solą i pieprzem, pozostawić na ok. 20 min., by przeszedł przyprawami. W rondelku rozgrzać olej, zrumienić kurczaka z obu stron. Wyjąć. Przesmażyć szynkę pokrojoną w paseczki, dodać spory, przeciśnięty ząbek czosnku. Włożyć kurczaka i zalać gorącym bulionem, tak, by bulion przykrył mięso. Dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, dwie łyżeczki majeranku (świeżo roztartego w dłoniach), łyżeczkę słodkiej papryki i świeżo zmielony czarny pieprz i sól do smaku. Dusić na wolnym ogniu ok. 30 min, aż kurczak będzie miękki. Wyjąć kurczaka, sos zagęścić mąką, wymieszać, włożyć ponownie kurczaka, zagotować. Najlepiej smakuje z ryżem, gdy ryż poleje się sosem z paseczkami szynki. Takiego kurczaczka jadłam we Florencji, nosił on nazwę "Kurczak Papieski" [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak po włosku*
Top
Bottom