Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak po żydowsku
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 900867" data-attributes="member: 2721"><p><em>Przepis na pysznego<a href="http://www.jewishrecipes.org/recipes/kosher-meat/chicken/chicken-fried-for-hanukkah.html" target="_blank"> kurczaka po żydowsku</a>, podawanego na <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Chanuka" target="_blank">Chanuka,</a> jest moją propozycją z okazji Festiwalu Kuchni Żydowskiej Sinistry.</em></p><p><em>Kurczak wart był wypróbowania: pod chrupiącą panierką znajduje się niezwykłe smaczne, aromatyczne mięso. Na pewno nie raz wrócę do tego przepisu.</em></p><p><em></em></p><p><em>[ATTACH=full]45987[/ATTACH]</em></p><p><em></em></p><p>pierś kurczaka</p><p>jajko</p><p>mąka</p><p>olej</p><p></p><p>Pierś kurczaka pokroić w paski. Marynować przynajmniej przez godzinę.</p><p></p><p><u>Marynata:</u></p><p></p><p>4 łyżki oleju</p><p>1 łyżka soku z cytryny</p><p>1/2 łyżeczki soli</p><p>1/2 łyżeczki czarnego pieprzu</p><p>1/2 łyżeczki cynamonu</p><p>1 przeciśnięty ząbek czosnku</p><p></p><p></p><p>Następnie paski kurczaka obtaczać w mące oraz rozmąconym jaju. Smażyć na gorącym oleju aż będą złote.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 900867, member: 2721"] [I]Przepis na pysznego[URL="http://www.jewishrecipes.org/recipes/kosher-meat/chicken/chicken-fried-for-hanukkah.html"] kurczaka po żydowsku[/URL], podawanego na [URL="http://pl.wikipedia.org/wiki/Chanuka"]Chanuka,[/URL] jest moją propozycją z okazji Festiwalu Kuchni Żydowskiej Sinistry. Kurczak wart był wypróbowania: pod chrupiącą panierką znajduje się niezwykłe smaczne, aromatyczne mięso. Na pewno nie raz wrócę do tego przepisu. [ATTACH=full]45987[/ATTACH] [/I] pierś kurczaka jajko mąka olej Pierś kurczaka pokroić w paski. Marynować przynajmniej przez godzinę. [U]Marynata:[/U] 4 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki cynamonu 1 przeciśnięty ząbek czosnku Następnie paski kurczaka obtaczać w mące oraz rozmąconym jaju. Smażyć na gorącym oleju aż będą złote. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak po żydowsku
Top
Bottom