Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak pomaranczowy*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 583130" data-attributes="member: 59"><p>Z glebokim uklonem w strone Caritki. </p><p></p><p>Podaje najpierw przepis oryginalny, bo moze ktos ma slow cooker. Lepszy z dwoch powodow: </p><p>1/ kompletnie nic sie nie robi</p><p>2/ bez odrobiny tluszczu! </p><p></p><p>8 nieduzych podudzi kury bez skory i kosci</p><p>3 lyzki maki</p><p>1/3 szkl marmolady/dzemu pomaranczowego</p><p>1/3 szkl sosu BBQ</p><p>2 lyzki sosu sojowego</p><p>1 lyzka startego, swiezego imbiru </p><p></p><p>Kurczaka wlozyc do garnka (slow cooker), oproszyc maka, dodac reszte skladnikow, lekko zamieszac i zamknac. </p><p>Gotowac na niskiej mocy 6-8h lub 3-4 na wysokiej. </p><p></p><p>Podawac z ryzem z warzywami gotowanymi na parze (bardzo po chinsku to bedzie z fasolka szparagowa) lub z wody.</p><p></p><p><span style="font-size: 26px">Magazyn Kraft Fall 2007</span></p><p></p><p></p><p>Moja wersja: </p><p></p><p>2 lyzki oliwy</p><p>1/2 cebuli pokrojonej w piorka (jesli ktos chce, zeby cakiem sie rozpadla pokroic w poltalarki)</p><p></p><p>Podsmazyc do zeszklenia, dodac kurczaka obtoczonego w mace i chwile podsmazyc. </p><p>Dodac reszte skladnikow i dusic do miekkosci pod przykryciem, odwracajac od czasu do czasu mieso, zeby sie nie przypalilo.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 583130, member: 59"] Z glebokim uklonem w strone Caritki. Podaje najpierw przepis oryginalny, bo moze ktos ma slow cooker. Lepszy z dwoch powodow: 1/ kompletnie nic sie nie robi 2/ bez odrobiny tluszczu! 8 nieduzych podudzi kury bez skory i kosci 3 lyzki maki 1/3 szkl marmolady/dzemu pomaranczowego 1/3 szkl sosu BBQ 2 lyzki sosu sojowego 1 lyzka startego, swiezego imbiru Kurczaka wlozyc do garnka (slow cooker), oproszyc maka, dodac reszte skladnikow, lekko zamieszac i zamknac. Gotowac na niskiej mocy 6-8h lub 3-4 na wysokiej. Podawac z ryzem z warzywami gotowanymi na parze (bardzo po chinsku to bedzie z fasolka szparagowa) lub z wody. [SIZE=8]Magazyn Kraft Fall 2007[/SIZE] Moja wersja: 2 lyzki oliwy 1/2 cebuli pokrojonej w piorka (jesli ktos chce, zeby cakiem sie rozpadla pokroic w poltalarki) Podsmazyc do zeszklenia, dodac kurczaka obtoczonego w mace i chwile podsmazyc. Dodac reszte skladnikow i dusic do miekkosci pod przykryciem, odwracajac od czasu do czasu mieso, zeby sie nie przypalilo. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak pomaranczowy*
Top
Bottom