Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak "Madras" w sosie ananasowym*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1036376" data-attributes="member: 2721"><p>[ATTACH=full]57555[/ATTACH]</p><p></p><p>Po 1 piersi kurczaka na osobę</p><p>1 puszka ananasów</p><p>1 pełna łyżeczka curry</p><p>1/2 łyżeczki słodkiej papryki</p><p>czarny pieprz i sól do smaku</p><p>200 ml soku / zalewy z ananasów</p><p>50 ml mleka</p><p>1 łyżka maki pszennej</p><p></p><p>ew. pieprz cayenne</p><p></p><p>Piersi kurczaka umyć, natrzeć solą, pieprzem i curry. Zrumienić z obu stron na oleju, na złoto. </p><p></p><p>200 ml soku ( zalewy) z ananasów z puszki wymieszać z 50 ml mleka i 1 łyżką maki pszennej. </p><p></p><p>Na patelnię dodać pokrojonego ananasa z puszki. ( W zależności od ilości kurczaka - cała puszka lub połowa) </p><p>Wsypać 1 łyżeczkę curry, 1/2 łyżeczki papryki i zamieszać. Następnie wlać sos. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia.</p><p>Przykryć patelnię pokrywką i dusić kurczaka w sosie przez 10 min. </p><p>Doprawić do smaku solą, pieprzem.</p><p>Jeśli chcemy, by danie było pikantne, należy dodać szczyptę pieprzu cayenne.</p><p></p><p></p><p></p><p>Źródło: Tina Koch&Backi-Ideen, Oktober 2010.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1036376, member: 2721"] [ATTACH=full]57555[/ATTACH] Po 1 piersi kurczaka na osobę 1 puszka ananasów 1 pełna łyżeczka curry 1/2 łyżeczki słodkiej papryki czarny pieprz i sól do smaku 200 ml soku / zalewy z ananasów 50 ml mleka 1 łyżka maki pszennej ew. pieprz cayenne Piersi kurczaka umyć, natrzeć solą, pieprzem i curry. Zrumienić z obu stron na oleju, na złoto. 200 ml soku ( zalewy) z ananasów z puszki wymieszać z 50 ml mleka i 1 łyżką maki pszennej. Na patelnię dodać pokrojonego ananasa z puszki. ( W zależności od ilości kurczaka - cała puszka lub połowa) Wsypać 1 łyżeczkę curry, 1/2 łyżeczki papryki i zamieszać. Następnie wlać sos. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię pokrywką i dusić kurczaka w sosie przez 10 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Jeśli chcemy, by danie było pikantne, należy dodać szczyptę pieprzu cayenne. Źródło: Tina Koch&Backi-Ideen, Oktober 2010. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Kurczak "Madras" w sosie ananasowym*
Top
Bottom